10:17 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 0 0
Βρείτε μας

Πηγές της προανακριτικής επιτροπής ανέφεραν ότι το μείζον δεν είναι ο τρόπος εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά οι απαντήσεις που θα δώσουν εφόσον εξεταστούν.

Γρίφος έως και την τελευταία στιγμή ενδέχεται να παραμείνει ο τρόπος εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων από την προανακριτική επιτροπή που ερευνά τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Πηγές της προανακριτικής, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν πάντως ότι το μείζον ζήτημα δεν είναι αν θα εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες διατηρώντας την ανωνυμία τους, αλλά τι ακριβώς θα πουν εφόσον εξεταστούν.

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» να κληθούν πολύ γρηγορότερα από τις ημερομηνίες που είχε αρχικά προτείνει η ειδική επιτροπή, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση της επιτροπής είναι να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες υπό το καθεστώς που εξετάστηκαν και από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Βουλευτές, πάντως, δεν αποκλείουν την υποβολή ενστάσεων από την πλευρά των προστατευόμενων μαρτύρων.

Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν «σχετικά με τις απειλές που δέχονται οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος για την υπόθεση Novartis, αλλά και η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη».

Υπενθυμίζεται ότι η κλήτευση των προστατευόμενων μαρτύρων αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση Novartis: Πεδίο αντιπαράθεσης ο τρόπος εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)
Tags:
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μάρτυρας, Βουλή, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK