07:02 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην Ολομέλεια της Βουλής στράφηκε το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα εργασιακά.

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, με αφορμή την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους για μία σειρά ζητημάτων, ενώ η αντιπαράθεση κορυφώθηκε, όταν η συζήτηση στράφηκε στα πεπραγμένα του α’ εξαμήνου του 2015.

 

Κριτική στην κυβέρνηση, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησαν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι κάλεσαν τη Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, αύξηση των ελέγχων και ενίσχυση των ελεγκτικών κέντρων του ΕΦΚΑ. Δεσμεύτηκε δε, για αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά ποσοστό διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

Νεα μηνύματα
 • 15:04

  Η τριτολογία του Μητσοτάκη

 • 15:02

  Όχι του Τασούλα στον Βαρουφάκη

  Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

  Πρόεδρος της Βουλής: Επέστρεψε ως απαράδεκτο τον φάκελο με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup

  Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επέστρεψε ως απαράδεκτο τον φάκελο με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup, τον οποίο κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 14:59

  Η κατάθεση των πρακτικών του Eurogroup

 • 14:28

  Στα πρακτικά της Βουλής οι ηχογραφήσεις του Eurogroup

  Ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής

  Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015 - Το «όχι» του Τασούλα

  Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης χρωστάει μία συγγνώμη στον κ. Τσίπρα, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά τις ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 14:28

  Βαρουφάκης: Ο Μητσοτάκης χρωστάει μια συγγνώμη στον Τσίπρα

  «Ναι, ο Αλεξης Τσίπρας και τα πλεονάσματα έδωσε και τα εργασιακά δεν πήρε. Τουλάχιστον αυτός όμως, μείωσε το πλεόνασμα στο 3,5% από 4,2% που είχε συμφωνήσει η Ν.Δ. Κύριε Μητσοτάκη χρωστάτε μία συγγνώμη. Όπως και ο κ. Τσίπρας χρωστάει στους κ.κ. Σαμαρά και Παπανδρέου. Το ότι έχουμε πωλήσεις ομολόγων κάτω του 1%. το χρωστάτε στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου»

 • 14:16

  Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση

  «Την όλη αντεργατική εικόνα συμπληρώνει το νέο ασφαλιστικό. Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ παραπέμπει σε αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Τις δυο προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία της α' κατοικίας τα τελευταία χρόνια, τις γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια. Εμείς θα την ξανακαταθέσουμε επικαιροποιημένη»

 • 14:10

  Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα

 • 14:08

  Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης μπερδεύει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων με την κατάσταση των εργαζομένων

  «Δεν γνωρίζω πού αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης με την εικόνα που παρουσίασε σήμερα. Πιθανόν να μπερδεύει την κερδοφορία και την ευφορία μεγάλων επιχειρήσεων με την κατάσταση των εργαζομένων. Η κατάσταση δεν δικαιολογεί την κοκορομαχία μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Όποια πλευρά του εργασιακού μεσαίωνα κι αν πιάσει κανείς, θα δει ότι έχει ως βασική προϋπόθεση την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων».

 • 14:06

  Αυτά ζητάει η Γεννηματά για τα εργασιακά

  «Οι δεσμεύσεις μας δεν είναι αόριστες: Ρήτρα απασχόλησης στις συμβάσεις του Δημοσίου, καθορισμός του κατώτερου μισθού από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, νέο κοινωνικό συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής. αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, προστασία α' κατοικίας των ασθενέστερων από πλειστηριασμούς»

 • 14:04

  Γεννηματά: Δήθεν κόντρες, άκρατος λαϊκισμός

   «Οι δήθεν κόντρες και ο άκρατος λαϊκισμός δεν αλλάζουν την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήτανε εκείνη που καθιέρωσε τις μειωμένες εισφορές για τις γυναίκες για 1 χρόνο μετά τον τοκετό. Καταφέραμε να τις διατηρήσουμε αλώβητες μέχρι τον νόμο Κατρούγκαλου. Και ο κ. Μηταράκης ήρθε να πει ότι δεν ισχύει. Ζητάμε να το επαναφέρετε άμεσα»

 • 13:53

  Η δευτερολογία του Πρωθυπουργού

 • 13:53

  Η ανάρτηση του Μητσοτάκη στο Facebook

 • 13:50

  Τσίπρας: Θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο νόμο για τα εργασιακά

  «Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις. Εγώ θα το αντιστρέψω λέγοντας ότι δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία χωρίς ποιότητα στην εργασία των εργαζομένων. Θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας»

 • 13:46

  Τσίπρας: Καμία βάση το επιχείρημα της ΝΔ για «φακέλωμα» του εργαζόμενου

  «Το επιχείρημά της ΝΔ για μη φακέλωμα του εργαζόμενου, με την καταγραφή αιτίας απόλυσης, δεν έχει καμία βάση. Ο εργοδότης δεν έχει πρόσβαση στον φάκελο του υποψήφιου εργαζόμενου. Η μόνη χώρα της ΕΕ όπου ο κατώτατος μισθός το 2020 είναι χαμηλότερος από εκείνον του 2010 είναι η Ελλάδα»

 • 13:41

  Τσίπρας: Συγχαρητήρια, τα κάνετε όλα σωστά

  «Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Αριστερά και τη δική σας παράταξη. Στην δική σας παράταξη υπάρχει μια λυκοφιλία, με φράξιες. Εμείς παραδεχόμαστε τα λάθη μας και τα συζητάμε. Εσείς τα κάνετε όλα σωστά. Συγχαρητήρια»

 • 13:40

  Τσίπρας: Γιατί τέτοια σπουδή για την άρση προστασίας της α’ κατοικίας;

  «Η επιμονή σας για δήθεν ανταλλαγές τις μέρες της κρίσιμης διαπραγμάτευσης αντανακλά κάποια δική σας αντίληψη; Μήπως η σπουδή σας να προχωρήσετε σε απόλυτη άρση προστασίας της α' κατοικίας έχει να κάνει με διεκδικήσεις σε άλλα ζητήματα;»

 • 13:39

  Φωτιά στην Ολομέλεια της Βουλής

  Αλέξης Τσίπρας

  Χαμός στη Βουλή: Μητσοτάκης και Τσίπρας «τσακώθηκαν» για τον... Βαρουφάκη

  Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την ομιλία του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 13:31

  Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σας είναι ιδιαίτερα συμπαθής ο κ. Βαρουφάκης το τελευταίο διάστημα

  «Σας είναι ιδιαίτερα συμπαθής ο κ. Βαρουφάκης το τελευταίο διάστημα. Ο άνθρωπος που, σύμφωνα με εσάς, κατέστρεψε την οικονομία και τη χώρα. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός, καταλαβαίνουμε τους λόγους».

 • 13:28

  Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Γιατί δεν είστε ποτέ στην αίθουσα όταν μιλάει ο κ. Βαρουφάκης;

  «Γιατί δεν είστε ποτέ στην αίθουσα όταν μιλάει ο κ. Βαρουφάκης; Γιατί φροντίζετε πάντα να απουσιάζετε; Ο κ. Βαρουφάκης είπε ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα. Είπε ότι δώσατε τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για να κρατήσετε τα εργασιακά; Γι’ αυτό κ. Τσίπρα δεν είπατε κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα; Πρέπει να σας έχουμε και τους δύο στην αίθουσα για να καταλάβουμε τι έγινε το αμαρτωλό πρώτο εξάμηνο;»

 • 13:24

  Ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής

  Ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής
  © Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
 • 13:22

  Μητσοτάκης: Επιλέγουμε να προσφέρουμε δουλειά σε ακόμη 5.500 νέους εργαζόμενους

  «Αν υπάρχουν κονδύλια για να κρατήσουμε 5.500 εργαζόμενους στο δημόσιο, ώστε να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, έχουμε την επιλογή να προσφέρουμε άλλο ένα έτος στους ίδιους ή να ξεκινήσουμε νέο κύκλο για άλλους 5.500. Επιλέγουμε το δεύτερο»

 • 13:17

  Μητσοτάκης: Οι έλεγχοι διπλασιάστηκαν μετά τις εκλογές

  «Υπάρχει μία διαδικασία για την επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων, η οποία ορίζει ότι πρέπει να τεθούν υπόψη του ανώτατου συμβουλίου εργασίας ώστε να μην κινδυνεύουν να κριθούν άκυρες. Κατέθεσα μια σειρά από στοιχεία για την αύξηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ, των προστίμων, των ελέγχων του ΕΦΚΑ το 2019. Διπλασιάστηκαν μετά τις εκλογές»

 • 13:16

  Ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής

  Ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής
  © Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
 • 13:12

  Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προσπαθεί να εξαγάγει την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ

  «Ο κ. Τσίπρας μένει στην εσωτερική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προσπαθεί να εξάγει. Με το ζόρι εισπράττει χειροκροτήματα από τους βουλευτές. Οι πολίτες περιμένουν κάτι παραπάνω από εσάς από ό,τι βλέπουμε μέχρι τώρα»

 • 13:09

  Ξεκινάει ο β' γύρος των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών

 • 13:07

  Πυρά Βαρουφάκη σε Τσίπρα - Μητσοτάκη

  «Είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να ζητάει σήμερα προστασία της α' κατοικίας, ενώ επέτρεψε την πώληση των κόκκινων δανείων; Ο κ. Μητσοτάκης εξυπηρετεί τα συμφέροντα, τα οποία χωρίς να επενδύουν προσοδοφορούν σε βάρος της εργασίας»

 • 13:04

  Βαρουφάκης: Βρώμικος πόλεμος εναντίον της εργασίας

  «Η πραγματικότητα, αντίθετα με ό,τι λέγεται εδώ μέσα, είναι ένας βρώμικος πόλεμος εναντίον την εργασίας. Οι μικρομεσαίοι πεθαίνουν στη χώρα αλλά οι μεγάλοι προσοδοφορούν. Ναι στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Αλλά πρέπει να μειωθεί και ο συντελεστής φορολόγησης για τους μικρομεσαίους»

 • 12:49

  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής

  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο βήμα της Βουλής
  © Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
 • 12:47

  Βελόπουλος: Το βόλεμα δικών μας, δεν είναι παραγωγή πλούτου

  «Μας είπε ο πρωθυπουργός για νέα προγράμματα και νέες θέσεις, αλλά αυτές είναι στους δήμους. Αυτό είναι ανάπτυξη; Το βόλεμα κάποιων δικών μας δεν είναι παραγωγή πλούτου. Άλλο η παροχή υπηρεσίας κι άλλο το να παράγω προϊόντα»

 • 12:38

  Βελόπουλος: Το κράτος πτώχευσε, όχι η Ελλάδα

  «Η κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ε.Ε. τα λεφτά για την περίθαλψη των μεταναστών Το κράτος που δημιουργήσατε πτώχευσε, όχι η Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει ποτέ γιατί έχει ανεξάντλητους πόρους που ποτέ δεν ψάξατε»

 • 12:12

  Κουτσούμπας: Συνθήκες κόλασης στα νέα ζευγάρια

  «Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες κόλασης στα νέα ζευγάρια, σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Ο τελευταίος επενδυτής από τις αραβικές χώρες, έφυγε και άφησε μεγάλα φέσια στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, για να έχουμε υπόψη τι επενδυτές είναι αυτοί. Τα εργατικά δυστυχήματα αυξάνονται. Μόνο τις τελευταίες μέρες είχαμε μια σειρά από τέτοια»

 • 12:11

  Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής

  Η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής
  © Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
 • 12:06

  Φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής

  Αλέξης Τσίπρας
  © Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
  Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής
  © Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
 • 12:01

  Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δημιουργία μια νέα πραγματικότητα

  «Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, η κυβέρνηση είτε ψήφισε είτε δρομολόγησε νέα επιθετικά μέτρα, ενώ διατήρησε ανέγγιχτη την εγκύκλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις κλαδικές συμβάσεις. Ταυτόχρονα, το αρχιτεκτονικό περιεχόμενο του νόμου Κατρούγκαλου έχει μείνει αναλλοίωτο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα».

 • 11:57

  Γεννηματά: Δεν περιμένουμε λύσεις από τη ΝΔ

  «Δεν περιμένουμε ουσιαστικές λύσεις από τη Νέα Δημοκρατία. Πάντα ήσασταν απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων Εμείς ήμασταν πάντα και θα παραμείνουμε στο πλευρό τους. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα συνδικάτα ως εχθρό, ενώ ο κοινωνικός διάλογος έχει μπει στην κατάψυξη. Οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους από τα δάνεια, ενώ η ΛΑΡΚΟ τίθεται σε εκκαθάριση χωρίς καμία εξασφάλιση»

 • 11:55

  Η ατάκα του Τσίπρα για τον Βασίλη Κεγκέρογλου

  Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής

  Τσίπρας σε βουλευτή ΚΙΝΑΛ: Δεν χρειάζεται άλλους υποστηρικτές η κυβέρνηση

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπας, είχε έντονο διάλογο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κεγκέρογλου. «Δεν χρειάζεται άλλους υποστηρικτές η κυβέρνηση»
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 11:47

  Η ομιλία του Τσίπρα από τη Βουλή

  Τσίπρας Βουλή ψήφος Ελλήνων Εξωτερικού

  Τσίπρας: Η ΝΔ πιστεύει στα μνημόνια - Κλασική συνταγή Θάτσερ οι αντιλήψεις Μητσοτάκη

  Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας ότι η ΝΔ πιστεύει στα μνημόνια, ενώ οι αντιλήψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κλασική συνταγή της Θάτσερ και του Ρίγκαν.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 11:41

  Γεννηματά: Αποκαλυπτικά τα νούμερα

  «Αν όσα ακούσαμε την προηγούμενη ώρα είχαν πράγματι γίνει, δεν θα είχαμε τίποτα να συζητήσουμε σήμερα εδώ. Όλα θα ήταν λυμένα. Παρά τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά.  Τα στοιχεία για την ανεργία είναι εφιαλτικά και κανείς από αυτό το έδρανο δεν μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος. Οι φτωχοί εργαζόμενοι είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα»

 • 11:39

  Τσίπρας: Η κυβέρνηση καταργεί τις διευκολύνεις για τις εργαζόμενες μητέρες

  «Από τη μια φέρνετε το επίδομα γέννας, που είναι στη σωστή κατεύθυνση. Και φέρνετε και μια απόφαση που λέει ότι από 1/1/2020 καταργείτε τις διευκολύνσεις εργαζόμενων μητέρων για να πληρώνουν μειωμένες εισφορές»

 • 11:35

  Η αναφορά του Τσίπρα στο TripAdvisor

  Αλέξης Τσίπρας

  Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σε λίγο θα μαθαίνουμε νέα σας από το TripAdvisor - Βίντεο

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θέλησε να στιγματίσει τις - κατά καιρούς - εκδρομές του κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι «στο τέλος θα μαθαίνουμε τα νέα σας από το TripAdvisor».
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 11:26

  Τσίπρας: Αδιανόητη η μη ανανέωση του προγράμματος για το brain drain

  «Αδιανόητη η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεώσει το πρόγραμμα για την καταπολέμηση του brain drain, για συμβασιούχους πτυχιούχους στον δημόσιο τομέα. Απαράδεκτη απόφαση, αφορά το μέλλον, τους νέους ανθρώπους, τους νέους επιστήμονες»

 • 11:21

  Φωτογραφίες του Μητσοτάκη από τη Βουλή

  Κυριάκος Μητσοτάκης
  © Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής
  © Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
 • 11:17

  «Η ΝΔ πιστεύει στα μνημόνια»

  «Τι ήταν τα μνημόνια; Ήταν ακριβώς αυτό που πιστεύετε, αλλά σε μεγάλη δοσολογία. Αυτές οι συνταγές οδήγησαν στην αύξηση των ανισοτήτων την εκτόξευση της ανεργίας, στη δημιουργία της γενιάς των εργαζόμενων φτωχών»

 • 11:13

  «Κλασική συνταγή Θάτσερ και Ρίγκαν οι αντιλήψεις του Μητσοτάκη»

  «Η αγορά στενάζει, παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για ανάπτυξη. Οι ιδεολογικές μας διαφορές είναι πολλές. Ο πυρήνας της αντίληψής σας, των νεοφιλελεύθερων ιδεών, είναι η κλασική συνταγή της Θάτσερ και του Ρίγκαν, που επανήλθε στην κυρίαρχη αντίληψη και επικρατούσε και στα μνημόνια»

 • 11:10

  H ομιλία του Μητσοτάκη στη Βουλή

  Μητσοτάκης στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

  Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επινοεί σκιές αλλά δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι θα κλείνει την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο και απάντησε στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ για καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 11:09

  Τσίπρας: Δεν είδαμε μπουλντόζες στο Ελληνικό

  «Δεν είδαμε αυτούς τους επτά μήνες ούτε τις μπουλντόζες στο Ελληνικό ούτε πολλές και καλές δουλειές. Κάντε βόλτες και στην αγορά, όχι μόνο εκδρομές. Μιλήστε με εμπόρους και βιοτέχνες στα καταστήματα»

 • 11:08

  Τσίπρας: Χωρίς διατηρήσιμη ανάπτυξη, δεν έχουμε δίκαιη ανάπτυξη

  «Συζητάμε ένα κρίσιμο ζήτημα όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορούμε να έχουμε διατηρήσιμη ανάπτυξη αν δεν έχουμε δίκαιη ανάπτυξη»

 • 11:01

  Στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

 • 11:01

  Μητσοτάκης: Η δέσμευση για αύξηση της βασικής αμοιβής ισχύει

  «Το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη ρύθμιση για τον κατώτατο μισθό. Ως κυβέρνηση δεν την καταργήσατε. Την θυμηθήκατε προεκλογικά για να την εμφανίσετε ως μια δήθεν δική σας προσφορά στους αδύναμους, Αν την αυξάνατε από λίγο κάθε χρόνο στο ίδιο επίπεδο θα ήταν. Η δέσμευσή μου για αύξηση του ΑΕΠ που θα πρέπει να συνδέεται άμεσα με την αύξηση της βασικής αμοιβής, ισχύει»

 • 10:58

  Έρχεται η «Εργάνη2»

  «Σε λίγους μήνες, με το σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ2”, με ψηφιακή καταγραφή, η διαφάνεια θα αποκαλύψει εργατοπατέρες και ψευτοαφεντικά αλλά και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς θα βάλει στο περιθώριο σκοτεινές μεθοδεύσεις και στρεβλώσεις»

 • 10:57

  Μητσοτάκης: Λευκό μητρώο για τους συνεπείς εργοδότες

  «Ο εργαζόμενος ήδη ανακουφίζεται από τα βάρη φόρων και εισφορών. Το αφορολόγητο παρέμεινε εκεί που ήταν και εξασφαλίστηκαν τα επιδόματα. Το αυστηρό πρόστιμο των 10.000 για αδήλωτη εργασία μπορεί πλέον να μειωθεί αν ο εργαζόμενος προσληφθεί αμέσως με σύμβαση εργασίας. Οι συνεπείς εργοδότες θα εισέρχονται στο λευκό μητρώο και θα έχουν φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα»

 • 10:56

  Μητσοτάκης: Η αδράνεια βλάπτει τη χώρα

  «Έχουμε έρθει ως κυβέρνηση αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βαρύνεται με μια κυβερνητική θητεία 4,5 ετών και καλλιεργεί τον φόβο μπροστά σε κάθε αλλαγή. Μόνο η καθυστέρηση και η αδράνεια βλάπτουν τη χώρα»

 • 10:43

  Η αναφορά του Μητσοτάκη στη ΛΑΡΚΟ

  «Η οικονομική μας αντίληψη έχει έντονο κοινωνικό περιεχόμενο. Αλλά η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται ερήμην της αγοράς. Όσες φορές το κράτος επιχείρησε να ασκήσει τον ρόλο του επιχειρηματία, όπως στη ΛΑΡΚΟ, χαμένοι βγήκαν ο ανταγωνισμός, οι φορολογούμενοι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι»

 • 10:40

  «Όλο και πιο εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2,8%»

  «Είχα θέσει έναν στόχο. Το 2021 η Ελλάδα να βρίσκεται στην επενδυτική βαθμίδα. Αυτόν τον στόχο θα επιτύχει αυτή η κυβέρνηση. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι έξι μονάδες πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Η κτηματαγορά επιστρέφει στην άνθιση, αυξήθηκαν κατά 25% οι οικοδομικές άδειες, η αξία των ακινήτων ενδέχεται να αυξηθεί κατά 10% εντός του 2020. Όλα αυτά καθιστούν πιο εφικτό τον στόχο για ανάπτυξη 2,8%»

 • 10:36

  Η αναφορά του Μητσοτάκη στον Άγιο Βαλεντίνο

  Κυριάκος Μητσοτάκης

  Άγιος Βαλεντίνος: Η ευχή του Μητσοτάκη από τη Βουλή

  Με μία αναφορά στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, της γιορτής των ερωτευμένων, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 10:35

  Μητσοτάκης: Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει τη λύση

  «Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, και όχι οι προσλήψεις στο δημόσιο και ιδίως εκτός ΑΣΕΠ. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διευκολύνονται να προσλαμβάνουν ευκολότερα, όπως και να λύνουν τη σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους»

 • 10:33

  Μητσοτάκης: Κλείνω την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι επί θητείας μας καταστρατηγούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει μόνο όταν συμφωνούν οι εταίροι, για να σώσουν την επιχείρηση τους. Εγώ θα κλείνω την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο, να ποιος εκπροσωπεί το παλιό και ποιος το νέο»

 • 10:32

  Μητσοτάκης: Πιστεύουμε στην παραγωγή πλούτου

  «Είμαστε εδώ για νa συζητήσουμε για τα εργασιακά επειδή αυτά τα ζητήματα αποτυπώνουν τις ιδεολογικές διαφορές μας. Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή πλούτου στον οποίο θα έχουν μερίδιο όλοι, όχι σε μέτρα ανακούφισης»

 • 10:30

  Η ανάρτηση του Μητσοτάκη στο Twitter

 • 10:29

  Μητσοτάκης: Η στρεβλή η εικόνα που παρουσιάζει ο Τσίπρας

  «Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με τον ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία υποχώρησε σε σχέση με την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι. Περισσότερες και οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν»

 • 10:25

  Η αναφορά του Μητσοτάκη για την ημέρα των Ερωτευμένων

  «Κάνω μια ευχή. Το κλίμα της αγάπης της σημερινής ημέρας να βρει αντανάκλαση στη σημερινή συνεδρίαση» ήταν η φράση, με την οποία ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

 • 10:25

  Στο βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 • 10:23

  Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για 20' στην πρωτολογία και για 10' στη δευτερολογία

 • 10:21

  Αντικείμενο της συζήτησης αποτελεί η ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα

 • 10:21

  Ξεκίνησε λίγο πριν τις 10.30 η ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής

live
Όλα όσα έγιναν στη Βουλή: Η αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα και η κίνηση - ματ του Βαρουφάκη
+
Tags:
κατώτατος μισθός, πολιτική, εργασιακά, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK