02:35 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι θα κλείνει την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο και απάντησε στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ για καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

Σε υψηλούς τόνους, και παρά την αρχική ευχή του το κλίμα αγάπης της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου να βρει αντανάκλαση, κινήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι παρουσιάζει στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια για τα εργασιακά θέματα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τους ισχυρισμούς του ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας, επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για υποχώρηση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης.

«Οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι. Περισσότερες και οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να επινοεί σκιές αλλά δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα» τόνισε.

Έστειλε μήνυμα ότι θα κλείνει την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο και απάντησε στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ για καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων υποστηρίζοντας ότι «αυτό συμβαίνει μόνο όταν συμφωνούν οι εταίροι, για να σώσουν την επιχείρηση τους».

Έθεσε ως προτεραιότητα τη δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων θέσεων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι:

«Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, και όχι οι προσλήψεις στο δημόσιο και ιδίως εκτός ΑΣΕΠ. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διευκολύνονται να προσλαμβάνουν ευκολότερα, όπως και να λύνουν τη σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους».

Έκανε λόγο για ιδεολογικές διαφορές στο πεδίο των εργασιακών υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην παραγωγή πλούτου στον οποίο θα έχουν μερίδιο όλοι, όχι σε μέτρα ανακούφισης.

«Λευκό μητρώο για τους συνεπείς εργοδότες»

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για ανακούφιση από τα βάρη φόρων και εισφορών.

«Το αφορολόγητο παρέμεινε εκεί που ήταν και εξασφαλίστηκαν τα επιδόματα. Το αυστηρό πρόστιμο των 10.000 για αδήλωτη εργασία μπορεί πλέον να μειωθεί αν ο εργαζόμενος προσληφθεί αμέσως με σύμβαση εργασίας. Οι συνεπείς εργοδότες θα εισέρχονται στο λευκό μητρώο και θα έχουν φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα» ανέφερε.

Έστειλε μήνυμα για την υλοποίηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βαρύνεται με μια κυβερνητική θητεία 4,5 ετών και καλλιεργεί τον φόβο μπροστά σε κάθε αλλαγή. Μόνο η καθυστέρηση και η αδράνεια βλάπτουν τη χώρα».

Κατώτατος μισθός

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό υπενθύμισε ότι το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη ρύθμιση αλλά και ως κυβέρνηση δεν την κατάργησε.

«Την θυμηθήκατε προεκλογικά για να την εμφανίσετε ως μια δήθεν δική σας προσφορά στους αδύναμους, Αν την αυξάνατε από λίγο κάθε χρόνο στο ίδιο επίπεδο θα ήταν. Η δέσμευσή μου για αύξηση του ΑΕΠ που θα πρέπει να συνδέεται άμεσα με την αύξηση της βασικής αμοιβής, ισχύει» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον στόχο του το 2021 η Ελλάδα να βρίσκεται στην επενδυτική βαθμίδα και διεμήνυσε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι έξι μονάδες πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Η κτηματαγορά επιστρέφει στην άνθιση, αυξήθηκαν κατά 25% οι οικοδομικές άδειες, η αξία των ακινήτων ενδέχεται να αυξηθεί κατά 10% εντός του 2020. Όλα αυτά καθιστούν πιο εφικτό τον στόχο για ανάπτυξη 2,8%» πρόσθεσε.

Tags:
κατώτατος μισθός, εργασιακά, Βουλή, Ολομέλεια, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK