00:20 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 0 0
Βρείτε μας

Την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων χωρίς «κουκούλες» φέρεται να στηρίζει η πλειονότητα των βουλευτών που μετέχουν στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis, με διαφωνία να εκφράζεται μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοπροσώπως και χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών αποφασίζουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newpost.gr, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Μπούγας δικαιολόγησε τη συγκεκριμένη θέση υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος για την προστασία είναι για να προστατεύονται μάρτυρες από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο ,όχι από τους βουλευτές».

Με βάση τις διαρροές του ΚΙΝΑΛ από τη συνεδρίαση, ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης φέρεται να υποστήριξε ότι θα πρέπει να απορριφθούν οι ενστάσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τον τρόπο εξέτασής τους.

«Επιθυμούμε να εξετασθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Αυτό που προκύπτει από τα έγγραφα της εξέτασης μαρτύρων είναι ότι ο Εισαγγελέας εξέτασε τους μάρτυρες δια ζώσης χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά. Επιπλέον θέλω να επισημάνω ότι η κα Τουλουπάκη ως μη όφειλε και που δεν έχει αποστείλει έγγραφα που η Επιτροπή έχει ζητήσει μας έστειλε επτά σελίδες νουθεσίας για το πώς θα εξετασθούν οι μάρτυρες. Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι οι μάρτυρες επικαλούνται υπαρκτό κίνδυνο ζωής εάν καταθέσουν χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά. Εμείς ζητούμε φυσική παρουσία των μαρτύρων χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά και όπως εξετάστηκαν από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Προτείνω την απόρριψη των ενστάσεων των μαρτύρων και εμμένουμε στην αρχική μας πρόταση», φέρεται να υποστήριξε ο κ. Πλεύρης.

Σε αυτό αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σπύρο Λάππα να υπογραμμίζει ότι:

«Η ΓΑΔΑ είναι σαφής για τον τρόπο εξέτασης των προστευόμενων μαρτύρων. Από την ώρα που παίρνουμε απόφαση να πάμε στη ΓΑΔΑ θα κάνουμε αυτό που λέει ο νόμος. Η απόπειρα να εξετασθούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά προσβάλλει το νομικό κόσμο της χώρας».

Από το Κίνημα Αλλαγής, ο Βασίλης Κεγκέρογλου στάθηκε υπέρ της κατά πρόσωπο εξέτασης των μαρτύρων, υποστηρίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν από την Επιτροπή.

Πληροφορίες από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι υπέρ της εξέτασης των μαρτύρων χωρίς να προστατευτικά τάχθηκε και το ΚΚΕ.

«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που η ΝΔ που ψήφισε το νόμο ζητά να εξετασθούν δια ζώσης οι μάρτυρες και ο ΣΥΡΙΖΑ που το καταψήφιζε φώναζε και κραύγαζε υπερασπίζεται με σθένος τον νόμο της κουκούλας. Ήμαστε κατά του νόμου και της διαδικασίας, όσοι λένε αλήθεια δεν χρειάζονται κουκούλα. Δεν συμμετέχουμε χωρίς η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων να είναι με ονόματα και δια ζώσης» φέρεται να δήλωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ίδια στάση φέρεται να κράτησε και η Ελληνική Λύση.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)
Tags:
μάρτυρας, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Βουλή, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK