ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Όπως και αναμενόταν, η «Αικατερίνη Κελέση» δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα να μην καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη Novartis.

Ούτε η «Αικατερίνη Κελέση» εμφανίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για το ενδεχόμενο σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Αικατερίνη Κελέση» αποτελεί τη δεύτερη και τελευταία «προστατευόμενη μάρτυρα» της υπόθεσης, ενώ χθες (σ.σ. Τρίτη) στη ΓΑΔΑ δεν εμφανίστηκε ούτε ο πρώτος μάρτυρας, ο «Μάξιμος Σαράφης». 

Η εξέλιξη αυτή, θεωρούταν αναμενόμενη από τα μέλη της Προανακριτικής, καθώς η «Κελέση» είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο στη Βουλή, στις 15 Φεβρουαρίου, διαμηνύοντας τα εξής:

«Δεν έχω να εισφέρω το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε με γνωρίζει».

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, μάλιστα, έχουν ήδη ζητήσει την εκτέλεση του εντάλματος βίαιης προσαγωγής και του δεύτερου μάρτυρα, όπως ακριβώς συνέβη και χθες με τον «Μάξιμο Σαράφη».

Σύμφωνα με εισαγγελικές αρχές που επικαλείται η «ΕΡΤ», το ένταλμα βίαιης προσαγωγής είναι νόμιμο, αλλά δεν επιφέρει ποινικές κυρώσεις για τους μάρτυρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, έχει υποβάλει αναφορά στον Άρειο Πάγο, ζητώντας τη μη εκτέλεση των επίμαχων ενταλμάτων για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλων ζήτημα ανάκυψε, μετά την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής η κατάθεση των δύο μαρτύρων να γίνει αυτοπροσώπως και χωρίς «κουκούλες» ή άλλα μέσα απόκρυψης της πραγματικής τους ταυτότητας.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
προανακριτική επιτροπή, Βουλή, σκάνδαλο, μάρτυρας, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικές αρχές, αστυνομικοί, αστυνομία, ΓΑΔΑ, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK