23:25 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 00
Βρείτε μας

Ο Γιώργος Παπανδρέου έπεσε από καρέκλα στη Βουλή, καθώς δεν γνώριζε ότι το έδρανο ήταν χαλασμένο, όπως εξήγησε ο Γιάννης Λοβέρδος περιγράφοντας το περιστατικό.

Τον τρόπο που έπεσε ο Γιώργος Παπανδρέου από την καρέκλα στη Βουλή, περιέγραψε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό.

Όπως εξήγησε, το ατύχημα συνέβη στη βραδινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι η καρέκλα ήταν χαλασμένη καθώς έφτασε ελαφρώς αργοπορημένος με αποτέλεσμα να επιχειρήσει να κάτσει και να πέσει, εξήγησε ο κ. Λοβέρδος.

«Μην το αδικούμε γιατί κάποιοι πήγαν να το εκμεταλλευτούν για να πουν ότι είναι επιρρεπής στα ατυχήματα», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πώς έπεσε ο Γιώργος Παπανδρέου από την καρέκλα στη Βουλή

Ο Γιάννης Λοβέρδος περιέγραψε αναλυτικά πώς συνέβη το περιστατικό:

«Είμαστε στην ίδια επιτροπή με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Είχαμε μία πρωινή και μία βραδινή συνεδρίαση. Στην πρωινή συνεδρίαση, στα πίσω έδρανα που δεν είναι και πολύ βολικά - εγώ δεν χωράω στα έδρανα αυτά - και θα μπορούσα εύκολα να εμπλακώ που είχε σπάσει, είχε πρόβλημα ένα έδρανο».

«Το ξέραμε (σ.σ. για τη χαλασμένη καρέκλα). Το πρωί, είχε γλιστρήσει κι ένας άλλος βουλευτής. Είχε ζητήσει ο πρόεδρος της επιτροπής από την τεχνική υπηρεσία να διορθωθεί. Όσοι ήμασταν από το πρωί ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να κάτσουμε εκεί», πρόσθεσε.

Και συνέχισε:

«Στη βραδινή συνεδρίαση, ο κ. Παπανδρέου ήρθε αργοπορημένος. Ήταν λίγοι βουλευτές στην αίθουσα εκείνη την ώρα. Πήγε να καθίσει ο κ. Παπανδρέου και κάθισε στο χαλασμένο. Και ακούστηκε ξαφνικά ένα "μπραφ", "μπαμ"... Εγώ καθόμουν ακριβώς μπροστά».

Όπως εξήγησε, o κ. Παπανδρέου δεν είχε τραυματιστεί και είπε μάλιστα στους υπόλοιπους βουλευτές να μην ανησυχούν. «Είμαι συνηθισμένος σε ηλεκτρικές καρέκλες», φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Υπήρξε μια μικρή θυμηδία. Στην αρχή υπήρξε ανησυχία. Μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε "δεν είναι και κανένας χοντρός να το σπάσει". Λέω εγώ "όπως βλέπετε δεν είχα πάει". Και ο κ. Παπανδρέου είπε "μην σας νοιάζει καθόλου, είμαι συνηθισμένος από ηλεκτρικές καρέκλες. Έχω κάτσει σε πολλές”», είπε τέλος ο κ. Λοβέρδος.
Tags:
Γιάννης Λοβέρδος, πτώση, Βουλή, Γιώργος Παπανδρέου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK