09:04 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η προανακριτική θα συντάξει μια πρόταση στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι και τα νέα αδικήματα του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου.

Τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, επιτυγχάνει η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Προανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με το newpost.gr, στην απαντητική του γνωμάτευση προς το αίτημα της προανακριτικής επιτροπής για διεύρυνση του κατηγορητηρίου αναφέρει πως για να γίνει αυτό θα πρέπει εκ νέου να συνταχθεί πρόταση που να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Όπως αναφέρεται, η προανακριτική θα συντάξει μια πρόταση στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι και τα νέα αδικήματα του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πρόταση αυτή πρέπει να κατατεθεί στην Ολομέλεια αφού πρώτα συγκεντρωθούν τουλάχιστον 30 υπογραφές κια να λάβει την εντολή της Ολομέλειας από τουλάχιστον 151 βουλευτές σε μυστική ψηφοφορία αφού έχει προηγηθεί συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην συζήτηση έχει το δικαίωμα να παρέμβει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Τέλος, η επιστημονική επιτροπή επισημαίνει προς την Προανακριτική πως έχει αρμοδιότητα να παραπέμψει σε Ειδικό Δικαστήριο και πιθανά μη πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής-συνέργειας.

Tags:
Βουλή, Novartis, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προανακριτική επιτροπή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK