07:07 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ότι το 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά, του προτάθηκε να αποσυρθούν εντάλματα αλλά να συμβιβαστεί με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

«Ομολογία ήττας» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς την προσπάθεια διεύρυνσης του κατηγορητηρίου στην υπόθεση της Novartis που όπως είπε «κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν».

Προσερχόμενος στη Βουλή για την προγραμματισμένη κατάθεσή του από την Προανακριτική μετά και τα όσα υποστήριξε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ:

«Από το 2013, ο κ. Σαμαράς, δια του κ. Παπασταύρου, είχε μεσολαβήσει ούτως ώστε Φιλιππάκης και Μιωνή να φτάσουν σε μια συμφωνία η οποία προέβλεπε και διαμοιρασμό των δικαστικών εξόδων. Για να σώσει οποιαδήποτε εναπομείνασα υποψία αξιοπιστίας, αυτή η επιτροπή πρέπει να καλέσει και τον κ. Σαμαρά, και τον κ. Φιλιππάκη, και τον κ. Παπασταύρου και τους δικηγόρους των δύο πλευρών και την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ούτως ώστε να πέσει άπλετο φως».

Κατηγόρησε την πλειοψηφία της προανακριτικής για πενία επιχειρημάτων που κατεργάζεται ανοησίες.

«Είμαστε σε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα φάση και νομίζω ότι η εξελισσόμενη προσπάθεια για διεύρυνση κατηγορητηρίου αποτελεί μια ομολογία ήττας και μια παραδοχή ότι η ιστορία της Νovartis κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν. Η ιστορία της Novartis είναι ένα σκάνδαλο, ένα διεθνές σκάνδαλο και στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει η διερεύνησή του» πρόσθεσε.
Tags:
προανακριτική επιτροπή, Βουλή, Novartis, Νίκος Παππάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK