ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (119)
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν προσχηματικές, πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια του κωμικού και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν την επιμονή να εξαιρεθούμε».

Η ολιγόλεπτη επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο τον Φεβρουάριο του 2018, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που εξετάζει τον κ. Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Τζανακόπουλος σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την χαρακτήρισε διαδικαστικού χαρακτήρα.

«Μετά από όσα είχαν δει το φως δημοσιότητας, αποφασίσαμε να μεταβώ στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αν υπάρχει φάκελος που θα διαβιβαζόταν στον υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτή και μόνο ήταν η ενημέρωση της κυβέρνησης. Η συνάντηση κράτησε 5 λεπτά και η ενημέρωση ήταν διαδικαστική», φέρεται να είπε ειδικότερα ο κ. Τζανακόπουλος που απάντησε ότι η επίσκεψη ασφαλώς ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Γιατί έπρεπε να ενημερωθείτε εσείς;», ρώτησε τον κ. Τζανακόπουλο, ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης. «Το άρθρο 86 δεν αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται να έχει ενημέρωση», φέρεται να απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και προσέθεσε: «την ύπαρξη του φακέλου μάθαμε. Τίποτε άλλο».

«Γιατί δεν μπορούσε να γίνει τηλεφωνικώς η ενημέρωση της κυβέρνησης;», ρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος. «Δεν μιλώ στο τηλέφωνο με ανώτατους δικαστικούς», απάντησε και επέμεινε: «δεν ενημερώθηκα για μια ανοιχτή υπόθεση αλλά για την ύπαρξη ή μη φάκελου».

Στη συνέχεια, η κατάσταση σχεδόν οδηγήθηκε εκτός ελέγχου, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον κ. Τζανακόπουλο και τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Γκεγκέρογλου, «ως μακρύ χέρι του κ. Σαμαρά», με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει αιμομιξία με τους ΑΝΕΛ.

«Μετά και τη σημερινή διαδικασία κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή-παρωδία, αποδείχθηκε, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η εξαίρεση, τόσο η δική μου όσο και του Παύλου Πολάκη, ήταν μια επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας που, εκτός των άλλων, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και τους στοιχειώδεις κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς κανόνες», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την διαδικασία.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (119)
Tags:
προανακριτική επιτροπή, Βουλή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK