ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Η Βουλή λαμβάνει έκτακτα μέτρα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα οποία αφορούν τον περιορισμό της ταυτόχρονης παρουσίας πολλών βουλευτών και η απαγόρευση των επισκέψεων.

Την λήψη άμεσων μέτρων στη Βουλή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα νέα μέτρα αυτά αφορούν τον περιορισμό της ταυτόχρονης παρουσίας πολλών βουλευτών στο νομοθετικό έργο της Βουλής, όπως επίσης και τις επισκέψεις στα κτίρια της Βουλής και τα γραφεία βουλευτών.

Αναλυτικότερα, πλέον, η Βουλή και οι βουλευτές δεν θα δέχονται επισκέπτες, ούτε συλλογικά όπως ήδη ισχύει, αλλά ούτε και ατομικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, το σχετικό μέτρο εφαρμόζεται «μέχρι να περάσει η μπόρα. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι "δεν πάμε γυρεύοντας"» και πρόσθεσε ότι αναβάλλονται επιπλέον, οι όποιες αποστολές βουλευτών στο εξωτερικό.

Όσον αφορά το νομοθετικό έργο στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος του Σώματος ανακοίνωσε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 107 του Κανονισμού, σύμφωνα με το οποίο, θα ομιλούν μόνο οι αρμόδιοι υπουργοί, οι εισηγητές των κομμάτων και από ένας ή δύο βουλευτές από κάθε κόμμα, κάτι που πρακτικά συνεπάγεται πως δεν θα συγκεντρώνονται πάνω από 20-25 βουλευτές ανά συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, όπως είπε ο κ. Τασούλας, εξετάζεται το μέτρο του περιορισμού του αριθμού των συνεδριάσεων των επιτροπών που επεξεργάζονται νομοσχέδια, ενώ ενημέρωσε ότι το σύνολο των χώρων του Κοινοβουλίου θα απολυμανθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Ελλάδα, Κοινοβούλιο, μέτρα προστασίας, Μέτρα, Βουλή, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK