20:09 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (558)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αντεπίθεση πέρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο ζήτημα της ζωντανής αναμετάδοσης μαθημάτων για τους μαθητές που θα μείνουν στο σπίτι.

«Ούτε βήμα πίσω» διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο ζήτημα της αναμετάδοσης ζωντανά των μαθημάτων για όσους μαθητές θα μείνουν σπίτι, ενώ επικαλέστηκε ανακοίνωση της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που έκρινε νόμιμη κατ’ αρχήν τη σχετική απόφαση.

«Δύο μέρες τώρα έχουμε γίνει μάρτυρες μίας δίκης προθέσεων. Γιατί; Επειδή θεωρούμε υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στα παιδιά αυτά που μένουν σπίτι» ανέφερε από το βήμα της Βουλής.

Πρόσθεσε:

«Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Αρχής, κάποιοι εν απογνώσει ψάχνουν νέες άμυνες, και προσπαθούν να συνεχίσουν την παραπληροφόρηση λέγοντας ότι δήθεν κάνουμε πίσω. Ούτε βήμα πίσω. Προχωράμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

Διερωτήθηκε ακόμα «αυτά τα παιδιά να μην έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση;».

​Την ίδια ώρα, εκτός Βουλής, πραγματοποιούνταν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με την ΟΛΜΕ να κάνει λόγο στο κάλεσμά της για αιφνιδιασμό από το υπουργείο Παιδείας που ψήφισε «εκπρόθεσμη τροπολογία για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία».

Έντονη είναι και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά την κατάργηση της ρύθμισης που όπως τονίζει «μετατρέπει τις σχολικές αίθουσες σε σκηνικό ριάλιτι». 

Τι προβλέπει η ρύθμιση

Σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου (όπως αυτή που βιώνουμε τώρα λόγω του κορονοϊού).

Καθώς και σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών).

Μάλιστα, το υπουργείο τονίζει ότι η μετάδοση ήχου και εικόνας σε πραγματικό χρόνο θα είναι μόνο ζωντανή, για όσο διαρκεί η διδασκαλία, με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές. Απαγορεύεται ρητά η καταγραφή και η αποθήκευση του παραδιδόμενου μαθήματος.

Διευκρινίζει ότι δεν θα υπάρχει καμία εγκατάσταση κάμερας στις τάξεις και θα χρησιμοποιείται απλός φορητός ηλεκτρονικός εξοπλισμός, όπως αυτός που χρησιμοποιούνταν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δηλαδή υπολογιστής, τάμπλετ, κινητό, όποια συσκευή διατίθεται, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύνδεσης του εκπαιδευτικού με τους μαθητές του για τον συγκεκριμένο σκοπό. Οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και μέσω σταθερού τηλεφώνου, με αστική χρέωση.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (558)
Tags:
μετάδοση, μαθητές, μαθήματα, Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK