18:17 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 0 0
Βρείτε μας

Την επόμενη βδομάδα θα αποφασίσει η Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του κ. Παπαγγελόπουλου.

Την Τρίτη, 19 Μαΐου, αναμένεται να διεξαχθεί η συζήτηση στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία, ενώ η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη 20 Μαΐου.

Πρόκειται για πρόταση 30 βουλευτών της πλειοψηφίας, όπως μετέδωσε το skai.gr, σχετικά με τη διερεύνηση από την Προανακριτική Επιτροπή της ενδεχόμενης τέλεσης τριών επιπλέον αδικημάτων από τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Πρόκειται, συγκεκριμένα για τα εξής αδικήματα:

  1. Σύσταση συμμορίας 
  2. Εκβίαση 
  3. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου

Με ειδική διαδικασία η ψηφοφορία λόγω κορονοϊού

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μυστική ψηφοφορία την Τετάρτη θα διεξαχθεί με κοινό ψηφοδέλτιο το οποίο θα αναγράφει τα τρία νέα αδικήματα και με μία κάλπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι βουλευτές θα μπαίνουν ανά 60 άτομα, κάθε μία ώρα, στην αίθουσα της Ολομέλειας ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω του κορονοϊού.

Αναφορικά με τη συζήτηση, την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή εισηγητών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, πιθανότατα και πολιτικών αρχηγών.

Βέβαιο θεωρείται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος θα επιλέξει το δικαίωμα της διά ζώσης υπεράσπισης του εαυτού του έναντι της επιλογής ενός έγγραφου υπομνήματος, καθώς επιμένει σταθερά στις καταγγελίες περί πολιτικής του δίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ερευνάται ήδη από την Προανακριτική της Βουλής για τέσσερα αδικήματα το διάστημα που ήταν αναπληρωτής υπουργός και μεταξύ άλλων ασχολήθηκε και με την υπόθεση Novartis.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)
Tags:
Novartis, προανακριτική επιτροπή, Βουλή, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK