19:53 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (121)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βουλή ψηφίζει σήμερα για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που διερευνά η προανακριτική επιτροπή

Με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή η ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που διερευνά η προανακριτική επιτροπή.

Η ψηφοφορία έρχεται μετά τη συζήτηση που διεξήχθη χθες στη Βουλή σε υψηλούς τόνους, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 να ανακοινώνουν ότι δεν θα πάρουν μέρος στη σημερινή ψηφοφορία.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρότασης 30 βουλευτών της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου με τρία επιπλέον αδικήματα.

Πρόκειται, συγκεκριμένα για τα εξής αδικήματα:

  • Σύσταση συμμορίας
  • Εκβίαση
  • Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου

Με ειδική διαδικασία η ψηφοφορία λόγω κορονοϊού

Σημειώνεται ότι η μυστική ψηφοφορία σήμερα θα διεξαχθεί υπό ειδικά μέτρα λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με κοινό ψηφοδέλτιο το οποίο θα αναγράφει τα τρία νέα αδικήματα και με μία κάλπη.

Οι βουλευτές για να ψηφίσουν θα εισέρχονται ανά 60 κάθε μία ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ερευνάται ήδη από την Προανακριτική της Βουλής για τέσσερα αδικήματα το διάστημα που ήταν αναπληρωτής υπουργός και μεταξύ άλλων ασχολήθηκε και με την υπόθεση Novartis.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (121)
Tags:
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προανακριτική επιτροπή, Βουλή, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK