11:15 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Έβρος και όσα συνέβησαν στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας θα απασχολήσουν την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής που συνεδριάζει την Τρίτη.

Για τα τεκταινόμενα στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, θα ενημερώσουν αύριο, Τρίτη, την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, ενώ σε αυτή θα συμμετέχει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κ. Φλώρος, όπως μετέδωσε το athina984.gr.

Επί τάπητος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα βρεθεί το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι εκτιμήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα σχέδια της Τουρκίας, καθώς και η στάση του ΝΑΤΟ.

Πολιτική κόντρα για τον Έβρο

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση στον Έβρο προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση ύστερα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «παρουσία Τούρκων σε ελληνικό έδαφος».

Διευκρινίσεις για τα όσα συνέβησαν έδωσε από την πλευρά του ο κ. Δένδιας, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή.

«Ουδείς διαχρονικά, ουδεμία ελληνική κυβέρνηση, επέτρεψε απώλεια ελληνικού εδάφους» υπογράμμισε ο υπουργός.

Όπως είπε «η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, μετρήσεις, για κατασκευή -επέκταση- του φράχτη στον Έβρο. Η Τουρκία επέδωσε διακοίνωση με την οποία ζητούσε να της γνωρίσουμε προκαταβολικά τις συντεταγμένες του φράχτη στον Έβρο. Η Ελλάδα απάντησε αρνητικά».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, «παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή του φράχτη».

«Κατόπιν αυτού, το ΥΠΕΞ έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον πρέσβη της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια».
Tags:
Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Δένδιας, Έβρος, Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK