12:03 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
0 0 0
Βρείτε μας

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις.

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τις εκπτώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα λόγω κορονοϊού την ώρα που ξεκινά η επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα της χώρας αλλά και η επαναλειτουργία των καταστημάτων στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Όπως αναφέρεται, με τις προτεινόμενες διατάξεις εφαρμόζεται μειωμένος ΦΠΑ 13% από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2020 στα μη αλκοολούχα ποτά, τον καφέ, το τσάι κ.λπ. καθώς και στα εισιτήρια κινηματογράφων και τις μεταφορές προσώπων και των αποσκευών τους (τρένο, μετρό και τραμ, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αεροπλάνο, πλοίο και συνδυαστικές μεταφορές).

Επίσης, ο μειωμένος ΦΠΑ εφαρμόζεται και στις επιτόπιες καταναλώσεις μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.

Ακόμα, μείωση ΦΠΑ προβλέπεται και στο τουριστικό πακέτο από 80/20 (80% με 13% και 20% με 24%) σε 90/10.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία από το υπουργείο Τουρισμού για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ που θα τονώσει τον εγχώριο τουρισμό.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
Tags:
κατάστημα εστίασης, εστίαση, πολυκαταστήματα, καταστήματα, ανοιχτά μαγαζιά, μαγαζιά, μείωση ΦΠΑ, ΦΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK