22:02 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (151)
0 0 0
Βρείτε μας

«Σαν τον Ελ Σιντ θα έρθω στη Βουλή και θα ακούσουν αυτά που πρέπει. Σταγόνα-σταγόνα θα αποκαλύπτω. Αυτοί πάνε βρόγχο-βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην προανακριτική επιτροπή για εξηγήσεις και ζήτησε έναν μήνα προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Πάνε βρόγχο-βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους. Θα τους πάω σταγόνα-σταγόνα με καθαρό νεράκι» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, βγαίνοντας από την αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, αφού βρέθηκε ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διά του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα, υπέβαλε αίτημα να κληθούν βασικοί μάρτυρες που «αποδεικνύουν το αβάσιμο των εναντίον του κατηγοριών».

Μάλιστα, ζήτησε επίσης, να κληθεί ο μηνυτής του Αντώνης Σαμαράς, για να γίνει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με εκείνον, όπως επίσης να κληθούν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, και η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

«Η κλήση όλων των ανωτέρω μαρτύρων είναι αναγκαία για την ανεύρεση της αληθείας, καθόσον άλλοι από αυτούς αναφέρθηκαν από άλλους εξετασθέντες μάρτυρες και άλλοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες για γεγονότα που έχουν άμεση και ουσιώδη σχέση με τις ερευνητέες, αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον μου».

Για την προθεσμία που ζήτησε ο κ. Παπαγγελόπουλος προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αντικρούσει τις κατηγορίες, απάντησε: «Ακόμη και αν δεν μου δώσουν την προθεσμία που ζητάω, εγώ εδώ θα είμαι! Θα στοιχειώνω τον ύπνο τους και τον ξύπνιο τους. Θα έρθω και νεκρός».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε πολιτικές μεθοδεύσεις ώστε να «ξεπλυθεί το σκάνδαλο Novartis και το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ» προσθέτοντας ότι ποινικοποιούνται δημοσιογραφικές έρευνες.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (151)
Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, φαρμακευτική, φαρμακοβιομηχανία, οικονομικό σκάνδαλο, πολιτικό σκάνδαλο, σκάνδαλο, προανακριτική επιτροπή, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK