10:47 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (154)
0 0 0
Βρείτε μας

«Ίσως τελικά να υπάρχει μια ανομολόγητη σκευωρία όσων έχουν λόγους να δρουν πέρα από κάθε έλεγχο. Το βέβαιο όμως είναι ότι, όπου οι κυνηγοί της διαφθοράς μετατρέπονται σε θηράματα συμφερόντων, η διαφθορά θα ανθίζει».

Σε έγγραφες εξηγήσεις προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που ελέγχουν τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, προχώρησε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

«Η προσωπική ηθική μου εξόντωση είναι ίσως η λιγότερο σημαντική συνέπεια αυτής της αήθους προσπάθειας. Η σημαντικότερη είναι η ανεπανόρθωτη θεσμική βλάβη που προκαλείται όχι μόνο στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά στην ελληνική δικαιοσύνη γενικότερα» ενώ οι εξηγήσεις της, διαβιβάστηκαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της προανακριτικής εκτιμούν ότι μετά την εξέταση όσων αναφέρει η κα. Τουλουπάκη, τελικά ίσως δεν κριθεί αναγκαίο να κληθεί σε κατάθεση ενώπιον της επιτροπής.

«Αναρωτιέμαι μετά την παρούσα υπόθεση ποιος δικαστικός λειτουργός θα τολμήσει να ασχοληθεί με θέματα διαφθοράς πολιτικού προσώπου; Θα υπάρξει ποτέ ξανά κανείς πρόθυμος να καταθέσει ως μάρτυρας σε ένα κράτος που το καθεστώς προστασίας που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, απαξιώνεται ως δωσιλογισμός; Ποια ξένη αρχή θα ξαναδώσει στοιχεία στην Ελλάδα;» διερωτάται η Ελένη Τουλουπάκη στις έγγραφες εξηγήσεις της.

Aκόμη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς επισημαίνει ότι καλείται για πολλοστή φορά να παράσχει εξηγήσεις αν και ο εν γένει χειρισμός της υπόθεσης εκ μέρους της, έχει μέχρι σήμερα κριθεί σε όλα τα δυνατά επίπεδα «κατά τρόπο που δικαιώνει εκείνη και όχι αυτούς που έχουν στραφεί κατά καιρούς εναντίον της».

«Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε υποστεί τη μεγαλύτερη δυνατή διαπόμπευση. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει περισσότερο απαξιωτική κατηγορία για δικαστικούς λειτουργούς από εκείνη που μας αποδίδεται. Εμφανιζόμαστε να εκβιάζουμε μάρτυρες, να υποβάλουμε σε αυτούς το περιεχόμενο των καταθέσεών τους, να κατασκευάζουμε αποδείξεις για να εκθέσουμε σε δίωξη όχι τον οποιονδήποτε ανώνυμο πολίτη, αλλά μέχρι και τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας και όλα αυτά υπό την ατεκμηρίωτη, αυθαίρετη και κακόβουλη εικασία ότι είμαστε ενεργούμενα εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας» αναφέρει η Ελένη Τουλουπάκη.

«Είμαστε θύματα μιας συντονισμένης προσπάθειας υπηρεσιακής και ηθικής μας εξόντωσης με προφανή πολιτικά και οικονομικά κίνητρα» κατέληξε η Ελένη Τουλουπάκη.

 

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (154)
Tags:
υπόθεση, φάρμακο, φάρμακα, φαρμακοβιομηχανία, φαρμακευτική, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Τουλουπάκη, προανακριτική επιτροπή, οικονομικό σκάνδαλο, πολιτικό σκάνδαλο, σκάνδαλο, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK