02:07 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπερψήφισαν την επαναφορά της διαγωγής στα απολυτήρια και της τράπεζας θεμάτων.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση των σχολείων και των Πανεπιστημίων, το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Επί της αρχής, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ 124 το καταψήφισαν.

Επίσης, ορισμένα άρθρα που μπήκαν σε ονομαστικά ψηφοφορίας έλαβαν την ευρύτερη στήριξη της εθνικής αντιπροσωπείας.

Επί του άρθρου 5 για την αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής των μαθητών στους τίτλους σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μετά από αίτημα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), τα «ναι» ήταν 168, τα «όχι» 115, τα «παρών» μηδέν, ενώ συνολικά ψήφισαν 283.

Επί του άρθρου 9 με το οποίο συνίσταται στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) και καθορίζεται ότι τα θέματα των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις των Α ́ και Β ́ Λυκείου και τις απολυτήριες εξετάσεις της Γ ́ Λυκείου θα προέρχονται σε ποσοστό 50% από την ΤΘΔΔ (μετά το αίτημα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ): τα «ναι» ήταν 187, τα «όχι» 96, τα «παρών» μηδέν, ενώ συνολικά ψήφισαν 283.

Επί του άρθρου 50 που τροποποιεί τις διατάξεις για τον μέγιστο και ελάχιστο αριθμό νηπίων, προνηπίων και μαθητών (μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ): τα «ναι» ήταν 158, τα «όχι» 125, τα «παρών» μηδέν, ενώ συνολικά ψήφισαν 283.

Δείτε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο

Συλλαλητήριο στην Αθήνα

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε νέο συλλαλητήριο από εκπαιδευτικούς στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή. Οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου καθώς και την απόσυρση της τροπολογίας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με κάμερες στα σχολεία.

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί» είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών.
Tags:
φοιτητής, φοιτητές, μαθητές, μαθητής, ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, πανεπιστήμια, σχολείο, σχολεία, παιδεία, Νομοσχέδιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK