17:25 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 0 0
Βρείτε μας

Το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι η προανακριτική επιτροπή, στην παρούσα φάση, εστιάζει στις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου.

Η Νέα Δημοκρατία, με το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, κάνει ευθεία αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο πόρισμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), η ΝΔ αν και διαπιστώνει ότι η παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, τονίζει ότι η προανακριτική επιτροπή, στην παρούσα φάση, εστιάζει στις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου.

«Η διακυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μας είχε προετοιμάσει ότι έχοντας ως πρότυπα άλλες χώρες, που δεν φημίζονται για την δημοκρατική τους λειτουργία, βασική της επιδίωξη θα ήταν η ποδηγέτηση των θεσμών, των ΜΜΕ και της ίδιας της δικαιοσύνης. Αυτό ήταν μια πολιτική εκτίμηση που τη βλέπαμε να εξελίσσεται με την πλήρη ανοχή της ηγετικής ομάδας και του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που φέρει απόλυτα την πολιτική ευθύνη της προσπάθειας εξόντωσης, χωρίς στοιχεία, των πολιτικών του αντιπάλων και της χειραγώγησης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης» αναφέρει το πόρισμα.

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, η ΝΔ εστιάζει και στον Νίκο Παππά.

«Ο κ. Παππάς (πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ζητούσε από φυσικά πρόσωπα να κατηγορήσουν, χωρίς στοιχεία, τη σύζυγο του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να τύχουν ευμενών δικαστικών αποφάσεων, με άνεση μετέφεραν φακέλους δικογραφιών, που ερευνώντο από τη Δικαιοσύνη στα υπουργικά γραφεία και εντός του Μεγάρου Μαξίμου, έκαναν συναντήσεις όπου εκβίαζαν πολίτες και τακτοποιούσαν την επίλυση ανοικτών κακουργηματικών υποθέσεων, ζητώντας να καταβληθούν χρήματα σε τρίτους. Το κορυφαίο δε γεγονός όλων είναι ότι ενορχήστρωσαν την δικαστική εξόντωση, χωρίς στοιχεία, δέκα πολιτικών τους αντιπάλων, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργών, με σκοπό να επιτύχουν κομματικά οφέλη. Η ιδιαιτερότητα λοιπόν της διερευνώμενης υπόθεσης ξεπερνά μια οικονομική συναλλαγή και πράξεις διαφθοράς του ελεγχομένου υπουργού και αγγίζει τον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ήτοι της ανεξάρτητης λειτουργίας των αρμοδιοτήτων - εξουσιών της Πολιτείας, την οποία εγγυάται η διάταξη του άρθρου 26 του Συντάγματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, σύμφωνα με το πόρισμα το κυβερνώντος κόμματος «από όλο το αποδεικτικό υλικό παρατηρείται ότι υπήρχε μια δομημένη λειτουργία την οποία κατηύθυνε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος με την πλήρη πολιτική ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, που σκοπό είχε την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης και τη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων αλλά και φυσικών προσώπων. Αποκορύφωμα αυτής της λειτουργίας ήταν η υπόθεση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Novartis, όπου στοχοποιήθηκαν και κυριολεκτικά "κρεμάστηκαν στα μανταλάκια" δέκα πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο από την έρευνα κατέστη εμφανές ότι παρόμοιες τακτικές ακολουθήθηκαν και σε άλλες υποθέσεις».

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)
Tags:
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, προανακριτική επιτροπή, οικονομικό σκάνδαλο, πολιτικό σκάνδαλο, σκάνδαλο, Novartis, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK