18:43 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η συζήτηση γίνεται σε κλίμα έντασης.

Στις 09:00 το πρωί ξεκίνησε στη Βουλή η συνεδρίαση για τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής που ζητά την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγελόπουλου. Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγη ώρα καθώς υπήρξε ένταση, ωστόσο πλέον έχει ξεκινήσει εκ νέου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με άδεια τα κυβερνητικά έδρανα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, ανακοίνωσε εξαρχής πως το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία». Όπως συμπλήρωσε: «είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των βουλευτών ο εντοπισμός των σάπιων μήλων μέσα στο πολιτικό προσωπικό». 

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να λάβει τον λόγο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση. 

Ένταση με το «καλημέρα»

Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγη ώρα μετά την έναρξή της με απόφαση του προεδρείου. Λίγο μετά τις 10:30 σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του Κωνσταντίνου Μάρκου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Μάρκου έκανε μία απρεπή χειρονομία προς τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του προεδρείου, που του ζήτησε να εγκαταλείψει άμεσα την αίθουσα. 

Ο βουλευτής, όμως, αρνήθηκε να το κάνει με αποτέλεσμα να γίνει διακοπή της συνεδρίασης. 

Μυστική ψηφοφορία

Σύμφωνα με τα όσο ορίζει η διαδικασία, μετά το πέρας της συζήτησης θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για κάθε μία από τις οκτώ καταγγελλόμενες πράξεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγγελόπουλος αντιμετωπίζει τις εξής κατηγορίες:

  • Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας
  • Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας
  • Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος
  • Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση
  • Απόπειρα Εκβίασης

Επιπλέον, αντιμετωπίζει τα εξής:

  • Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου
  • Δωροληψία Υπαλλήλου
  • Εγκληματική οργάνωση

Απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία  όλου του αριθμού των βουλευτών για να ληφθεί απόφαση.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)
Tags:
Άδωνις Γεωργιάδης, Κυβέρνηση, ΜέΡΑ25, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, προανακριτική επιτροπή, Novartis, Βουλή, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK