03:34 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Για το νομοσχέδιο σχετικά με την ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στην κριτική των βουλευτών της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο σχετικά με την ίδρυση Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (ΟΔΙΠΥ) μίλησε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Το να βάζουμε ταμπέλες και να μένουμε σε μια στείρα αντιπολίτευση με ιδεολογήματα, δεν βοηθάει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Η αντιπολίτευση υποστήριξε πως το γεγονός ότι ο ΟΔΙΠΥ θα έχει νομική μορφή ως ανώνυμη εταιρεία θα περιορίσει την ανταπόκρισή του στην αποστολή που θα έχει. Από την άλλη ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως το ίδιο επιχείρημα είχε αναπτυχθεί και κατά τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τον οποίο ωστόσο θεωρεί έναν οργανισμό ευέλικτο ειδικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θα είναι μια Α.Ε., που ο μόνος μέτοχός της είναι το Υπουργείο Οικονομικών, με δημόσια εξουσία για να ασκεί έλεγχο και να επιβάλλει κυρώσεις όταν χρειάζεται… Θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του εκάστοτε υπουργού Υγείας» είπε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με την αξιολόγηση του συστήματος Υγείας, ο υπουργός τόνισε ότι θα γίνει με βάση τις επιταγές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:

«Προφανώς θα βρούμε τους καλύτερους των καλύτερων, σύμφωνα με τις καλές πρακτικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για να αξιολογήσουν όλες τις μονάδες Υγείας μας».

Εντέλει, το σχέδιο νόμου υπερψηφίσθηκε επί της αρχής στην επιτροπή από τη Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡα 25 να καταψηφίζουν. Από την πλευρά τους το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση δήλωσαν ότι θα τοποθετηθούν κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Tags:
σύστημα υγείας, ΕΟΔΥ, Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK