16:59 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τις αλληλοκατηγορίες νυν και τέως υπουργών Οικονομικών.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προκατόχου του, εξαπέλυσε, με αφορμή την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκαλώντας την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι κατάργησαν την προστασία, ενώ τέως υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί να μην υπάρξει επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Καμία υποχρέωση δεν αναλάβαμε να μην υπάρξει επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμέσως μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η μόνη υποχρέωση που αναλάβαμε ήταν να ενσωματώσουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας σε ένα οριστικό σχέδιο. Πόσο μάλλον που μετά την COVID-19 έχουμε μια νέα στρατιά φτωχών, επιχειρήσεων υπερχρεωμένων που και αυτή τη δέσμευση να μην είχαμε αναλάβει, θα έπρεπε να την ανακαλύψουμε. Οπότε ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός του δεν μπορούν άλλο να κρύβονται. Δεν προστατεύουν την πρώτη κατοικία, και αυτό είναι άποψη» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Σταϊκούρα που απευθυνόμενος στον προκάτοχό του, έκανε λόγο για «όψιμο ενδιαφέρον για τα λαϊκά στρώματα»

«Αφήστε δε για τους πλειστηριασμούς. Εσείς δεν είστε αυτός που δηλώσατε το 2017 ότι «οι πλειστηριασμοί είναι καλοί, για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους; Τον ενημερώσατε τον κ. Τσίπρα; Είστε υπέρμαχος των πλειστηριασμών και κάνετε μαθήματα στην κυβέρνηση;» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Το συμπέρασμα είναι» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ότι «το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας το καταργήσατε με την υπογραφή σας από τον Φεβρουάριο του 2019 και κάνατε ένα σχήμα προστασίας πρώτης κατοικίας, για συγκεκριμένη περίμετρο, μόνο για όσους ήταν "κόκκινοι" μέχρι 31-12-2018 και για συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια [...] Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσακαλώτος» είπε ο υπουργός Οικονομικών «που τον Δεκέμβριο του 2018 κατήργησε με νόμο την προστασία της πρώτης κατοικίας».
Tags:
Βουλή, πρώτη κατοικία, Χρήστος Σταϊκούρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK