15:16 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Ενημέρωση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για τα βήματα που έγιναν και γίνονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας παρείχε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Είμαστε ο λαός που έβαλε πάνω από όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής. Kύριο μέλημά μας ήταν και είναι η προάσπιση της δημόσιας Υγείας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παρείχε ενημέρωση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για τα βήματα που έγιναν και γίνονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας και μεταδίδει το ΑΠΕ: «κανένα σύστημα Υγείας στον κόσμο δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα εκατοντάδες και χιλιάδες ασθενείς στα νοσοκομεία. Γι' αυτό και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου».

ΜΕΘ

Ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε πως σήμερα υπάρχουν συνολικά 903 κλίνες ΜΕΘ. Εξ αυτών, οι 203 διατίθενται για νοσηλεία ασθενών με COVID-19. Από αυτές, 31 νοσηλεύουν διασωληνωμένους συμπολίτες μας.

Αναφορικά με τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε το ΓΝΘ «Παπανικολάου»), αλλά και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως «Νοσοκομεία-COVID».

Όσον αφορά στα ύποπτα κρούσματα, αυτά θα νοσηλεύονται σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν κλίνες COVID-19 και τα οποία βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Προσλήψεις

Όπως ενημέρωσε, έχουν προσληφθεί 6.155 ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Διαβεβαίωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας της χώρας έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας. Σε πλήρη επάρκεια. Οι ανάγκες του προσωπικού και των ασθενών καλύπτονται πλήρως. 

Επίσης, δημιουργείται για πρώτη φορά το αναγκαίο στρατηγικό απόθεμα μέσων ατομικής προστασίας.

Τα τεστ

Ο υπουργός σημείωσε, επίσης, πως αυξήθηκε η δυνατότητα διενέργειας ελέγχων, από 800 τεστ την ημέρα στο τέλος Φεβρουαρίου, σε 4.500 τεστ τον Μάιο, 6.500 τεστ τον Ιούνιο και σήμερα σε 12.000 τεστ ημερησίως. Έχουν διενεργηθεί συνολικά στη χώρα πάνω από 860.000 τεστ για ανίχνευση Sars-Cov-2, γνωστοποίησε.

«Σε θέματα δημόσιας υγείας, γνώμονας δεν είναι η πρόβλεψη, αλλά η πρόληψη... Η αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών έχει χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου. Και όπως αποδείχθηκε στο πρώτο κύμα, κανένα σύστημα Υγείας στον κόσμο δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα εκατοντάδες και χιλιάδες ασθενείς στα νοσοκομεία. Γι' αυτό και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου. Με όπλα μας τους μάχιμους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό».

Κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση

Κατά την ενημέρωσή του ο υπουργός Υγείας στάθηκε και στη στάση που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση: «Όταν εμείς κάναμε το σωστό, κάποιοι άλλοι πασχίζατε να κάνετε μικροπολιτική ή προπαγάνδα. Σε κάθε μέτρο, βλέπατε αντιπολιτευτικό όχημα. Σε κάθε απόφαση, ψάχνατε 10 λεπτά δημοσιότητας με ένα tweet. Με λύπη παρατηρώ ότι στην πρώτη αύξηση των κρουσμάτων, την πρώτη αναμενόμενη αύξηση, μετά το άνοιγμα του τουρισμού, το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να ξαναπιάνετε το νήμα της προπαγάνδας. Είναι τόση η βουλιμία σας για φτηνή αντιπολίτευση που ισχυρίζεστε ότι η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς και μετέτρεψε την επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο. Έχετε πάρει διαζύγιο όχι μόνο από την κοινή λογική -αυτό το ξέρουμε από το καλοκαίρι του 2015-, αλλά κι από την πολιτική λογική».

Ολοκληρώνοντας, σχολίασε την κριτική που έχει διατυπωθεί για τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τισόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

«Από το δικό σας χώρο επιτέθηκαν στους πάντες που διαχειρίζονται την κρίση. Στον Σωτήρη Τσιόδρα, στον Νίκο Χαρδαλιά, και την Πολιτική Προστασία όπου μαζί με τον ΕΟΔΥ δίνουν καθημερινά μεγάλο αγώνα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σε μένα, στο σύνολο του Υπουργείου Υγείας. Μετά την απόπειρα σπέκουλας για το εμβόλιο, η οποία κατέρρευσε σαν πύργος στην άμμο, είναι καθαρό ότι χρησιμοποιείτε πλέον χωρίς καμία αναστολή την πανδημία, μήπως προκαλέσετε κάποιο πρόβλημα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φτάσατε στο αξιοθρήνητο σημείο να μιλάτε εσείς και τα φερέφωνά σας για τσαρλατανισμό της κυβέρνησης επειδή είπαμε στον κόσμο για τη συμφωνία της Κομισιόν για προμήθεια εμβολίων στα τέλη της χρονιάς. Γραπτή είναι η συμφωνία, κύριοι της αντιπολίτευσης» είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
γιατροί, προσλήψεις, νοσοκομείο, Βασίλης Κικίλιας, Υπουργείο Υγείας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK