18:54 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 04
Βρείτε μας

Με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινά η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, πραγματοποιεί την ομιλία του για τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στο εναρκτήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για γρήγορους περιορισμούς οι οποίοι έφεραν αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση επεξεργάστηκε ένα ευρύ αλλά και ευέλικτο πρόγραμμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έγινε διεθνές παράδειγμα για την άμυνά της απέναντι στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όμως, όπως σημείωσε, η μάχη συνεχίζεται.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η μάσκα είναι ένα μέσο με το οποίο προστατεύουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους αγαπημένους μας.

Παράλληλα, απεύθυνε και παράκληση προς την αντιπολίτευση να μην μετατραπεί αυτή η συζήτηση σε άγονη διαμάχη καθώς ο κοινός στόχος όλων είναι η προστασία της ζωής, η υγεία των πολιτών και η διαχείριση των οικονομικών συνεπειών.

«Ο κορονοϊός αποκτά νέους τρόπους διασποράς και χαρακτηριστικά, μέχρι το εμβόλιο ή το φάρμακο, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να συμφωνήσουν σε μια κοινή βάση καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες και δυναμικές, γι΄αυτό και απαιτούν σύγχρονα και δυναμικά μοντέλα αντιμετώπισης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της κατάστασης με την COVID-19 στη χώρα, υπογράμμισε πως έξι μήνες ύστερα από τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, η χώρα μετρά 286 θανάτους, όσους μετρούσαν καθημερινά άλλες χώρες μέσα σε ένα 6ωρο.

«Είμαστε στην 111η θέση σε θανάτους ανά πληθυσμό παγκοσμίως. Βάλαμε ισχυρά φρένα στα φαινόμενα ανεξέλεγκτης διάδοσης του ιού και αποφύγαμε τις εκατόμβες νεκρών» επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από πολλές άλλες χώρες.

«Ο κορονοϊός είναι μια επικίνδυνη αρρώστια, πιο επικίνδυνη από τη γρίπη και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός απέναντι σε μια νόσο που δεν γνωρίζουμε ακόμη τόσο καλά και ο λόγος που έγινε το lockdown ήταν για να προετοιμάσουμε το σύστημα υγείας και για να ενημερώσουμε τους πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η κανονική ζωή έτσι όπως την ονειρευόμαστε δεν θα επανέλθει ούτε γρήγορα ούτε αυτόματα και δεν είναι ευχάριστο να φοράς μάσκα, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο, τα μέτρα προστασίας που παίρνουμε θα μας διευκολύνουν ενόψει και της εποχικής γρίπης» δήλωσε επίσης.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε εσωτερική χαλάρωση πρωτίστως, ενώ το άνοιγμα του τουρισμού έγινε με μελέτη, πρόγραμμα και σχεδιασμό, ενώ μάλιστα «πολλές χώρες μας το ζήτησαν για να το αντιγράψουν», συμπληρώνοντας πως «το άγχος μας ήταν πως δεν θα γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας εν μέσω της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως «όσα δεν έγιναν σε τόσα χρόνια, τα κάναμε εμείς μέσα σε λίγους μήνες».

Στο ζήτημα της οικονομίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως τα νούμερα θα έπρεπε να εξετάζονται σε σύγκριση με τα διεθνή δεδομένα και έκανε γνωστό πως η Ελλάδα έχει χαμηλότερη ύφεση από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το κουδούνι για την έναρξη της νέας χρονιάς για τους μαθητές θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, με τους νέους κανόνες που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Η πανδημία αυτή δεν έχει ταξικό πρόσημο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως υπάρχουν ανεύθυνοι όλων των ηλικιών και όλων των τάξεων, ενώ δεν υπάρχει περιθώριο για κανέναν εφησυχασμό.

«Τίποτα δεν με πόνεσε περισσότερο από το περιστατικό στο Ασβεστοχώρι, όπου από ένα πρόσωπο, έχασαν τις ζωές τους 20 άνθρωποι» επεσήμανε επίσης ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η πανδημία δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο για μικροπολιτικές διαμάχες, ενώ κατέληξε πως πλέον η χώρα μας δανείζεται με τη χαμηλότερη απόδοση στην ιστορία της.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
εργαζόμενοι, εργαζόμενος, οικονομία, καλοκαίρι 2020, καλοκαίρι, τουρίστρια, τουρίστες, τουρισμός, τουρίστας, κρούσματα, κρούσμα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκες, μάσκα, COVID-19, κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΝΔ, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK