15:28 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 31
Βρείτε μας

Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σφοδρή κριτική προς την ΝΔ για τους κυβερνητικούς χειρισμούς από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Τα πράγματα στην επιδημία εξελίσσονται αρνητικά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «λάθη, παραλείψεις, έλλειψη σχεδιασμού και απαράδεκτη προσπάθεια να βγάλει πολιτική υπεραξία και πρόσκαιρα οφέλη από την πανδημία».

«Εδώ και μήνες η κυβερνητική προπαγάνδα κρύβει, θάβει στα αζήτητα, υποτιμά και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα... Οι ώρες είναι κρίσιμες... Η χώρα και η κοινωνία συνολικά βρίσκεται σε ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Κάθε ελληνική οικογένεια ζει μέσα στην αγωνία και στην ανασφάλεια. Και αυτή την αγωνία και την ανασφάλεια δεν μπορεί να τη καλύψει η προπαγάνδα, η πολιτική σκοπιμότητα, η γελοία ώρες-ώρες ωραιοποίηση της πραγματικότητας» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με σχεδόν εκατό φορές περισσότερα κρούσματα από τότε που ανακοινώσατε τη λήξη του lockdown, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα της πανδημίας. Που είναι σφοδρότερο από το πρώτο... Και η στάση σας σήμερα, γεννά ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ανασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έστρεψε τα πυρά του και προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας πως «ο κόσμος θέλει να ακούσει την αλήθεια όσο δυσάρεστη κι αν είναι. Και θέλει να σας δει να αναλαμβάνετε και καμία ευθύνη. Όχι να τους ρίχνετε την ευθύνη για όλα τα στραβά. Και να κρατάτε τα εύσημα των δικών τους θυσιών για πολιτική εκμετάλλευση».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK