10:00 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 23
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε μεταξύ άλλων κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για τη χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή αναφέρθηκε στις δυσκολίες για τη χρήση μάσκας σε μικρούς μαθητές. Ωστόσο, τόνισε πως αν κάποιος δεν φοράει μάσκα, θα παίρνει απουσία.

«Η γραμμή των ειδικών και αυτή που έχουμε περάσει στις οδηγίες προς τα σχολεία είναι ότι είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας για όλες τις ηλικίες, αν κάποιος δεν φοράει μάσκα, θα παίρνει απουσία, αλλά θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση της μάσκας ιδιαίτερα στις ηλικίες μέχρι και την τρίτη Δημοτικού» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παρά ταύτα, η δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε με αναφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη υπογραμμίζοντας το πρόβλημά του να χαρακτηρίζει αρχηγός κόμματος την Ελλάδα ως «χρεοδουλοπαροικία».

«Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά, να λέγονται σε αυτή την αίθουσα από τον άνθρωπο ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι το 2015 αν είχε εισακουστεί το σχέδιό του, τότε η Ελλάδα θα είχε φύγει από το ευρώ και τότε θα ήμασταν πραγματική δουλοπαροικία».

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ανεπίτρεπτες οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση κάνει πολιτικές επιλογές με γνώμονα τα συμφέροντα και όχι την υγεία του ελληνικού λαού όσον αφορά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αυτές οι κατηγορίες είναι αδιανόητες, κόντρα στο πώς αντιλαμβάνεται η κοινωνία όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει [...] Όταν μιλάμε για ζωές συνανθρώπων μας, όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία, να είστε πιο προσεκτικός από εδώ και στο εξής όταν λέτε τέτοια ανυπόστατα πράγματα».
Tags:
Γιάνης Βαρουφάκης, σχολεία, μάσκα, κορονοϊός, Βουλή, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK