17:08 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Ναι» τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων είπε η πλειονότητα των βουλευτών, τη Δευτέρα (14/09), στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο ενσωματώνει τις δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που εκδόθηκαν τον περασμένο Αύγουστο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας αλλά περιέχει και μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών στην Εύβοια, υπερψηφίστηκε τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων, τη Δευτέρα (14/09). 

Έτσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της αρχής με 158 θετικές ψήφους, έναντι 124 κατά, στην ονομαστική ψηφοφορία που έθεσε το ΚΚΕ.

Ακόμα, κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν τα άρθρα 10, 17 και 18 του νομοσχεδίου που αφορούν σε εργασιακά ζητήματα, στα οποία -μεταξύ άλλων- θεσπίζονται οι υπερωρίες αναπλήρωσης χρόνου εργασίας σε περιπτώσεις που ένας εργαζόμενος τεθεί σε καραντίνα και ο τρόπος υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων.

Πρόκειται, εν ολίγοις, για διατάξεις για τις οποίες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, τα άρθρα 10 και 17 υπερψηφίστηκαν από τους 158 παρόντες βουλευτές της Ν.Δ. έναντι 124 βουλευτών από όλο το φάσμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που τα καταψήφισαν.

Επίσης, το άρθρο 18 που αφορά τη δυνατότητα υπερωριών χωρίς απόφαση έγκρισης του υπουργού, σε περίπτωση που ο αριθμός των ωρών αυτών έχει εξαντληθεί, υπερψηφίσθηκε από τους 158 παρόντες βουλευτές της Ν.Δ., έναντι 114 που το καταψήφισαν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ οι βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» επέλεξαν το «παρών».

Οι απόντες βουλευτές ήταν 18 από όλα τα κόμματα, αλλά με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, δήλωσαν πως συντάσσονταν με τη γραμμή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους.

Tags:
Υπουργείο Υγείας, Νομοσχέδιο, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK