17:36 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Για το ΕΡΓΑΝΗ 2, το ψηφιακό ωράριο που θα καταγράφει ακόμη και τα δευτερόλεπτα εργασίας, μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε από τη Βουλή μία νέα μεταρρύθμιση για τα εργασιακά στην οποία θα συμπεριληφθεί το ΕΡΓΑΝΗ 2, το ψηφιακό ωράριο που θα καταγράφει ακόμη και τα δευτερόλεπτα εργασίας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο, «δεν θα μπορεί να ξεφύγει κανένας, ούτε εργαζόμενος ούτε εργοδότης». Τόνισε, δε, πως θα γίνεται «απόλυτη καταγραφή του ωραρίου συνδυαστικά, με την κάρτα του εργαζόμενου».

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε την ΕΡΓΑΝΗ την «ηλεκτρονική ασπίδα των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Oι έλεγχοι του ΣΕΠΕ

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε τα αποτελέσματα από τους ελέγχους του ΣΕΠΕ για το διάστημα από 1/1 έως και τις 31/8.

Όπως γνωστοποίησε, το σύνολο των ελέγχων για τη συγκεκριμένη περίοδο ανέρχεται σε 24.154. Στη διάρκειά τους επιβλήθηκαν 2.502 πρόστιμα συνολικού ύψους 7.735.646 ευρώ.

«Καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πέρα από τη στήριξη των εργαζομένων, είχε ως βασική προτεραιότητα την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Tags:
ωράριο, ΕΡΓΑΝΗ, Βουλή, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK