18:38 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης, κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή για στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Τροπολογία σχετικά με την προσαρμογή της εκλογικής νομοθεσίας εν μέσω της δίκης της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν πριν από λίγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, ο Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Το Spuntik έκανε γνωστό νωρίτερα πως μπορεί η ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να αναγνώρισε ως ένοχα τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο οι καταδικασθέντες έχουν τη δυνατότητα να πολιτευτούν και να επανεκλεγούν ακόμα και μέσα από τη φυλακή.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, στην τροπολογία προτείνεται να αποστερούνται αυτοδίκαια και διαρκώς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή στερητική της ελευθερίας για τα εγκλήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα («εγκληματική οργάνωση») και κατά το χρόνο της τέλεσής τους είχαν την ιδιότητα του μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ή καταδικάστηκαν ως συναυτουργοί και συμμέτοχοι μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που τέλεσε τις παραπάνω πράξεις.

Μάλιστα, η αιτιολογική έκθεση τονίζει πως η παρούσα τροπολογία συνιστά έννομη συνέπεια καταδικαστικής απόφασης, που επέρχεται αυτόθροα και μπορεί να εφαρμοστεί και αναδρομικά, δηλαδή ακόμη και σε σχέση με καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται πως τη δεύτερη ημέρα της πολύκροτης δίκης, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, απέρριψε τα ελαφρυντικά τόσο για τους επτά που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για τους 11 που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Tags:
Παύλος Φύσσας, Μάγδα Φύσσα, Εφετείο Αθηνών, εφετείο, εγκληματική οργάνωση, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK