07:51 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβιβάζει στον εισαγγελέα τον φάκελο της Ελένης Ζαρούλια ζητώντας ποινική αξιολόγηση σχετικά με τα δικαιολογητικά που είχε καταθέσει για τον διορισμό της.

Ανακαλείται ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια μετά από απόφαση που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, μετά τη διαπίστωση ότι η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία, όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, διαβίβασε στον εισαγγελέα φάκελο με τον οποίο θα ζητά την ποινική αξιολόγηση για όποιο αδίκημα τυχόν έχει τελέσει η Ελένη Ζαρούλια κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της στη Βουλή, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Προηγήθηκε αίτημα του κ. Τασούλα προς την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να λάβει το σύνολο του φακέλου διορισμού της κας Ζαρούλια.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει ότι ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια ήταν από την αρχή παράνομος και ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η υπεύθυνη δήλωση που εκείνη προσκόμισε βεβαιώνοντας ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα, όπως προβλέπει ο νόμος για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.

Εξάλλου, θα διενεργηθεί ΕΔΕ στην αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που ήλεγξε τα δικαιολογητικά γιατί δεν εντόπισε την καταφανώς ψευδή βεβαίωσή της.

Tags:
ανάκληση, διορισμός, Βουλή, Χρυσή Αυγή, Ελένη Ζαρούλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK