20:34 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το αίτημα που κατατέθηκε για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη, απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η συντριπτική πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής απέρριψε το αίτημα το αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας του επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη για το επεισόδιο που είχε με άνδρα του Λιμενικού στην Αίγινα, την περίοδο τou lockdown.

Συγκεκριμένα το αίτημα άρσης ασυλίας απορρίφθηκε με 282 «Όχι» έναντι μόνο 11 «ναι», σύμφωνα με το STAR. 

«Δεν σας ζητάω να υποστηρίξετε εμένα, αλλά τον κοινοβουλευτισμό. Το να ψηφίσουμε τυπικά υπέρ ή κατά, αυτό δεν έχει  σχέση με τη βουλευτική ασυλία, αλλά με το αυτονόητο και απερίσπαστο δικαίωμα της μετακίνησης των βουλευτών για την άσκηση των καθηκόντων τους, αυτό αμφισβητείται» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες υπήρξε δημοσίευμα εφημερίδας που έλεγε πως ο κ. Βαρουφάκης «έσπασε» τα μέτρα της καραντίνας, προκειμένου να μεταβεί στην Αίγινα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι του νησιού, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αρνήθηκε να επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούσαν τη μετακίνησή του και επικαλέστηκε τη βουλευτική ιδιότητά του.

Ακολούθησε επίσης και επίσημη ανακοίνωση από το ΜέΡΑ25, στην οποία διαμηνυόταν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στην Αίγινα, καθώς εκεί είναι η μόνιμη κατοικία του.

«Η παρουσία του Γραμματέα, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί διά ζώσης για τη μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη. Για να μεταβεί στη Βουλή, ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10 π.μ. από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν από την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16:30».

 

Tags:
lockdown, καραντίνα, αστυνομικός, ασυλία, βουλευτής, Βουλή, άρση ασυλίας, Αίγινα, ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK