17:58 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
Βουλή

Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα για προστασία πρώτης κατοικίας: Είστε πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ

ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την ταινία Pretty Woman και τον επάγγελμα του πρωταγωνιστή της Ρίτσαρντ Γκιρ επικαλέστηκε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να στηλιτεύσει την πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά την προστασία πρώτης κατοικίας.

Κόντρα με άρωμα... Pretty Woman είχαν σήμερα στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο προκάτοχός του, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή την προστασία πρώτης κατοικίας.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών αποκάλεσε «απαράδεκτο» και «τεράστιο ψέμα» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αναλάβει καμία δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της.

«Εσείς γιατί καταργείτε την προστασία; Είναι άποψή σας ή η άποψη των θεσμών; Είναι δικιά σας πολιτική; Μήπως μιμείστε τον Άδωνι που έλεγε ότι δεν θα μου κλέψει τη δόξα ο Τόμσεν;» διερωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που στην ταινία Pretty Woman έλεγε ο Ρίτσαρντ Γκιρ πριν τον πείσει η Τζούλια Ρόμπερτς. Θα θυμάστε πως ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν κάποιος που ρευστοποιούσε επιχειρήσεις και μετά έπαιρνε το κέρδος» πρόσθεσε ο ίδιος και κατέληξε.

«Εσείς είστε ο πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ, όπου η βασική κατεύθυνση σε αυτό που θέλετε να κάνετε, είναι η ρευστοποίηση. Δεν έχει περάσει η Τζούλια Ρόμπερτς από εσάς».

Από την πλευρά του, ο νυν υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θύμισε παλαιότερες δηλώσεις του Τσακαλώτου για τη μείωση του αφορολόγητου:

«Δεν ήμουν εγώ αυτός που είχε δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί εάν μειωθεί το αφορολόγητο και δεν το έκανε. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε τη δήλωση ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί και για κοινωνικούς λόγους» αντέτεινε, από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας παλιότερες δηλώσεις Τσακαλώτου για τη μείωση του αφορολόγητου.

«Δεν υπήρχε προστασία από τον Φεβρουάριο του 2019 κι εμείς φέραμε πλαίσια για προστασία, εσείς μέχρι τον Ιούλιο του 2019 κι εμείς το πρόγραμμα "Γέφυρα". Εμείς πλέον φέρνουμε ένα μόνιμο πρόγραμμα πάγιας πολιτικής κοινωνικής προστασίας. Πάγια λύση του προβλήματος των χρεών των νοικοκυριών. Ευνοϊκή και μακροχρόνια ρύθμιση οφειλών».
Tags:
Βουλή, προστασία πρώτης κατοικίας, πρώτη κατοικία, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK