00:42 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1727)
0 10
Βρείτε μας

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για την τοποθέτησή του σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως είχε μια ευκαιρία να δείξει πως συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά απέτυχε.

Όπως είπε «είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αντιστοιχεί». 

«Θα περίμενα να προβεί στο πολύ αυτονόητο κι ανθρώπινο: Πέσαμε έξω με το άνοιγμα του τουρισμού. Πέσαμε έξω με τη διασπορά της πανδημίας» είπε. 

Επικαλούμενος, μάλιστα, το παράδειγμα του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που παραδέχτηκε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή πως όντως η κυβέρνηση έπεσε έξω με το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το ότι αυτοπροβάλλεται σαν «μεσσίας και Μωυσής», υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έκανε κανένα λάθος και το λάθος ήταν των νέων ανθρώπων που δεν συμμορφώθηκαν.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν έχει επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα. Όπως είπε «η πλειονότητα των νέων σήμερα είναι στην ανασφάλεια και στην ανεργία, χωρίς προοπτική».

Αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού στο τελευταίο του διάγγελμα πως κατανοεί ότι ένα ποσοστό του πληθυσμού είναι εξαρτημένο από τον μισθό του, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτοί που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους είναι η πλειοψηφία των πολιτών μας

Καταλήγοντας είπε πως «είναι προβληματικό να μην κατανοεί ο πρωθυπουργός ποια χώρα κυβερνά».

«Είπατε, όσες ΜΕΘ κι αν είχαμε θα τελείωναν. Άρα, γιατί δεν καταργείτε κι αυτές που έχετε; Είναι επιχείρημα αυτό του πρωθυπουργού της χώρας όταν γίνεται διαλογή ασθενών;» τόνισε.

«Όταν εσείς κάνατε συγκρίσεις στο πρώτο κύμα για νεκρούς και διασωληνωμένους άλλων χωρών, δεν ήταν ύβρις; Ας αφήσουμε τη μακάβρια σύγκριση και να πάμε στην ουσία. Και ποια είναι η ουσία; Πως υπήρξε εγκληματικός εφησυχασμός από την κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτήν την ώρα γίνεται διαλογή από τους γιατρούς. Και η ηθικά κρίσιμη διαδικασία αυτή γίνεται σε ασθενείς που δεν νοσούν από COVID-19.

Όπως είπε, πρέπει να χειροκροτάμε αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουν με υπερωριακή εργασία και βρίσκονται καθημερινά δίπλα σε δεκάδες ανθρώπους με ή χωρίς συμπτώματα, αλλά πρέπει με ουσιαστικό σχέδιο να τους υποστηρίξουμε.

Τόνισε δε, πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας, η κυβέρνηση μεταξύ άλλων επένδυσε 1 δισ. στην υγεία, αύξησε σε 150 τις κλίνες ΜΕΘ, αναβάθμισε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με ΤΟΜΥ, εξασφάλισε σε 1,5 ανασφάλιστους τη δυνατότητα πρόσβασης στη νοσοκομειακή φροντίδα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1727)
Tags:
lockdown, COVID-19, κορονοϊός, Βουλή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK