15:04 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1733)
0 03
Βρείτε μας

Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, όταν αυτός αναφέρθηκε στην απόφαση να μην γίνει η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν στη Βουλή όταν ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την πανδημία του κορονοϊού, ζήτησε από όλα τα κόμματα να ανακοινώσουν ανοιχτά πως δεν θα συμμετάσχουν σε καμία πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ούτε και στηρίζουν, όμως, κάποια τέτοια πορεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε, μάλιστα, στον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κάνοντας λόγο για «εγκληματική στάση, όσων, εν μέσω πανδημίας, βλέπουν ή ακόμη και μιλούν για την πορεία του Πολυτεχνείου, παραβλέποντας ότι δεν υπήρχαν εκδηλώσεις ούτε σε άλλες επετείους».

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ρίσκο «να μετατρέψουμε την πορεία τιμής σε πορεία πόνου προς τις ΜΕΘ».

«Ας συμφωνήσουμε ότι μπορούμε να τιμήσουμε τη μήνη με περιορισμένη και λιτή κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο και να δηλώσετε όλοι ότι δεν θα συμμετέχετε σε καμία πορεία και δεν ενθαρρύνετε να βρεθεί κανένας στον δρόμο και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» είπε και συνέχισε:

«Όπως αποφασίσαμε να μην γίνει ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, έτσι παίρνουμε την απόφαση να μην γίνει σε αυτές τις συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου».

Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Κουτσούμπα που φώναζε από τα έδρανα «δεν ντρέπεστε» και «δεν έχετε σοβαρότητα».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, και ο πρωθυπουργός, όμως τον διέκοψαν λέγοντάς του πως δεν έχει τον λόγο.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο (από το 43:00).

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1733)
Tags:
επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, Δημήτρης Κουρμπέλης, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK