23:35 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για εμμονή σε αχρείαστες κοκορομαχίες και πρόκληση κλίματος πόλωσης κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την κατάσταση του κορονοϊού στη χώρα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως εν μέσω πανδημίας, ένα πράγμα δεν αλλάζει κι αυτό είναι η εμμονή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κλίμα έντασης και διχασμού.

«Τους τελευταίες περίπου εννέα μήνες, τη ζωή μας την ορίζει ο κορονοϊός. Μας επιβάλλει να ζούμε και να δουλεύουμε διαφορετικά. Να σκεφτόμαστε και να αγαπάμε διαφορετικά. Δυστυχώς είναι ολοφάνερο ότι ένα πράγμα δεν αλλάζει, η εμμονή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αχρείαστες κοκορομαχίες και το κλίμα έντασης, πόλωσης και διχασμού» ανέφερε.

«Στέλνω μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους δίνουν μάχη για τη ζωή τους, στις ΜΕΘ, αλλά στο ΕΣΥ» ανέφερε στη συνέχεια η κα Γεννηματά.

«Το πρώτο κύμα της πανδημίας ήταν μια συνάντηση με το άγνωστο και βάλαμε όλοι πλάτη. Μείναμε όλοι σπίτι, ακούσαμε τους ειδικούς. Δώσαμε τον χρόνο στη κυβέρνηση να οργανωθεί, σε όλα τα επίπεδα, με προτεραιότητα την ενίσχυση και στήριξη του ΕΣΥ. Προτείναμε πως μπορεί να στηριχτεί το ΕΣΥ, πώς να σταθεί όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία» είπε και αναφέρθηκε σε σειρά προτάσεων που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ όλο αυτό το διάστημα.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «εμείς σήμερα θα γυρίσουμε στα σπίτια μας και ξέρουμε ότι κάποια θέματα τα έχουμε λυμένα. Για κάποιους άλλους δεν ισχύει αυτό. Να σκοτωθούμε μεταξύ μας για να δούμε πώς θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που καταστρέφονται σήμερα», αναφερόμενη στις επιπτώσεις που έχει ο κορονοϊός, στην κοινωνία και την οικονομία ειδικότερα. 

«Κύριε πρωθυπουργέ, είχατε προτάσεις, χρόνο, απεριόριστη κοινωνική και πολιτική στήριξη και χρήματα για να κινηθείτε ώστε να μην καταλήξουμε εδώ. Εάν οι επιστήμονες σας είπαν να πάρετε μέτρα νωρίτερα και δεν το κάνατε, κακώς» τόνισε.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε συγκεκριμένους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής, η ίδια συμπλήρωσε «η κυβέρνηση φοβάται και να πει τη λέξη "Μέσα Μαζικής Μεταφοράς"»

Tags:
Βουλή, Φώφη Γεννηματά, COVID-19, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK