18:22 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1758)
0 01
Βρείτε μας

Η συνεδρίαση έγινε σε υψηλούς τόνους και χρειάστηκε συνεδρίαση άνω των δύο ωρών για να υπάρξει εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Την απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια.

Να αρθεί η ασυλία των βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα της Νέας Δημοκρατίας και Γιώτας Πούλου του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, καθώς και οι δύο συμμετείχαν σε πανηγύρια το καλοκαίρι παραβιάζοντας τα υγειονομικά περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό και την αποφυγή συνωστισμού

Πάντως, η απόφαση φαίνεται ότι… ταλαιπώρησε την επιτροπή καθώς η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους και η εισήγηση ήταν οριακή. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, εκνευρισμός προκλήθηκε στους βουλευτές της ΝΔ όταν άκουσαν συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης να θεωρούν πως πρέπει να γίνει διάκριση των δύο περιπτώσεων υποστηρίζοντας ότι η βουλευτική ασυλία της κ. Πούλου δεν πρέπει αρθεί επειδή δεν χόρεψε.

Μετά από συνεδρίαση δυόμιση ωρών σε έκρυθμο κλίμα, η Επιτροπή εισηγήθηκε άρση ασυλίας και για τους δύο βουλευτές, με οριακή πλειοψηφία, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης συντάχθηκε με τη μειοψηφία.

Απόφαση θα λάβει με ονομαστική ψηφοφορία η Ολομέλεια.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1758)
Tags:
Μέτρα, κορονοϊός, πανηγύρια, βουλευτές, άρση ασυλίας, ασυλία, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK