08:11 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας καλώντας την κυβέρνηση να εγκαταλήψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ασχοληθεί με την δραματική κατάσταση και τις εκατόμβες νεκρών που μετρά η χώρα κάθε μέρα από την πανδημία του κορονοϊού.

Για μια κατάσταση η οποία είναι «εκτός ελέγχου» όσον αφορά τον κορονοϊό έκανε λόγο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η αίσθηση που δίνει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι πως έχει «πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα».

«Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μωυσής ή Μεσσίας, δεν ζητάμε να κάνετε κάτι υπεράνθρωπο, το ελάχιστο που ζητάμε είναι να μην σκοτώνετε την κοινή λογική» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν υπουργοί της κυβέρνησης να βγαίνουν και «να πανηγυρίζουν» για τους νεκρούς ή να ισχυρίζονται πως «αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς».

«Μιλάμε για πλήρη απώλεια συναισθηματικής νοημοσύνης. Εσείς ως πρωθυπουργός αυτές τις δηλώσεις των υπουργών σας τις συμμερίζεστε;» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε πως μετά τις δηλώσεις των υπουργών τις οποίες χαρακτήρισε ως «γκάφες», ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την μονιμοποίηση των εντατικολόγων επικουρικών γιατρών: «Ποιους κοροϊδεύετε το είχατε ήδη ανακοινώσει αυτό» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι τέτοιου τύπου ανακοινώσεις γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους.

«Είναι ευκαιρία να ενισχύσουμε το ΕΣΥ»

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «τώρα που δεν υπάρχει η τρόικα» είναι μια μεγάλη ευκαρία να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω της πανδημίας. Όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει τα κράτη-μέλη «να δαπανήσουν για την υγεία».

Ωστόσο, ο προϋπολογισμός του 2021, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα προβλέπει 600 εκατομμύρια λιγότερα για τις δαπάνες στην υγεία.

«Αν ένα πράγμα έπρεπε να κάνουμε ήταν αυξήσουμε τις δαπάνες στην υγειά. Εμείς σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής κρίσης και με άδεια ταμεία κάναμε 19.500 προσλήψεις μονίμων και εκτάκτων γιατρών και νοσοκόμων. Αυξήσαμε τις ΜΕΘ κατά 120 χωρίς πανδημία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταληκτικά, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η χωρά μας είναι «προτελευταία σε δαπάνες για την υγειά μετρά την έναρξη της πανδημίας με βάση τον ΟΟΣΑ» με τον μέσο όρο δαπανών στην ΕΕ για την υγεία να ανέρχεται σε 7% ενώ στη χώρα μας είναι στο 4,9%. Στο πλαίσιο αυτό πρόταξε την «ευκαιρία» να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας.

 

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, πανδημία, κορονοϊός, κριτική, Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK