13:23 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Όχι επιστολές, ούτε ρούτερ δεν βρήκα στο Μαξίμου» απάντησε ο πρωθυπουργός στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα, μέσω ενός... ανεκδότου.

Ένα παλιό ανέκδοτο που αφορά στη διαδοχή ηγεσίας «ανέσυρε» από τη φαρέτρα του ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ασκήσει κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κλείνοντας τη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής.

Απαντώντας λοιπόν στη δευτερολογία του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι ο Μητσοτάκης επί 20 λεπτά «κάλυπτε» τους υπουργούς του κ.κ. Γεωργιάδη και Γεραπετρίτη, ρίχνοντάς τα όλα στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας δεν δίστασε μάλιστα να επικαλεστεί ένα γνωστό ανέκδοτο της πολιτικής: «Υπάρχει ένα ανέκδοτο με τον πρωθυπουργό που αναλαμβάνει και βρίσκει στο γραφείο του τρεις επιστολές από τον προηγούμενο. Ανοίγει την πρώτη επιστολή και λέει μέσα "πες ότι φταίνε οι προηγούμενοι". Η δεύτερη επιστολή γράφει "πες ότι φταίνε οι υπουργοί σου". Και η τρίτη επιστολή λέει "ετοίμαζε τη δική σου επιστολή"».

Απευθυνόμενος δε στον πρωθυπουργό, συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση είναι ακόμα στο πρώτο στάδιο, που λέει ότι "φταίνε οι προηγούμενοι", ότι "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πολάκης"», ενώ προέβλεψε ότι «πολύ σύντομα θα φτάσετε στο δεύτερο. Δεν θα φανταστείτε πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο τρίτο.  Θα το δείξει η ιστορία πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο τρίτο στάδιο. Εσείς στραβά αρμενίζετε».

Και συνέχισε: «Σύντομα θα πει ότι φταίνε οι υπουργοί του και θα κάνει ανασχηματισμό και στη συνέχεια θα πάει σε εκλογές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπολόγιζε ωστόσο χωρίς την «πληρωμένη» απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές στο Μαξίμου, ούτε ρούτερ δεν βρήκα» απάντησε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αποχωρούσε από την αίθουσα την Ολομέλειας.

 

Tags:
lockdown, καραντίνα, κορονοϊός, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK