06:34 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Το άρθρο 31, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, καθώς το καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. «Παρών» δήλωσαν Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Αναφορικά με τη στάση του στο άρθρο 31, το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει «ημίμετρο» και «σταγόνα στον ωκεανό» τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μπροστά σε αυτά που πρέπει να γίνουν.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 31 του υπουργείου Εργασίας φέρνει νέα μείωση των εισφορών κατά 3%, ενώ εκτιμάται ότι θα αυξήσει το εισόδημα των μισθωτών από 100 έως 450 ευρώ ανά έτος. Σημαντική ελάφρυνση θα υπάρξει και για τις επιχειρήσεις ώστε να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.

Πέτσας: Δεν είναι fake news! 

Την καταψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε πάντως ασχολίαστη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Και όμως δεν είναι fake news! Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών!», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό.

«Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είπε όχι στην αύξηση της απασχόλησης! Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας! Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ασφαλιστικές εισφορές, Νομοσχέδιο, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK