07:11 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2466)
0 01
Βρείτε μας

Την τροπολογία είχε προαναγγείλει ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης προ ημερών.

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Ανάπτυξης να ορίσει τις τελικές τιμές χρέωσης των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας. 

Δείτε την τροπολογία εδώ.

Το πλαφόν στα τεστ κορονοϊού, τόσο στο μοριακό PCR όσο και στο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, γνωστό ως rapid test, είχε ανακοινωθεί ήδη από τις 27 Νοεμβρίου από τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Με την τροπολογία, όπως είχε αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση στοχεύει στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών και διαμηνύοντας μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αισχροκέρδειας. 

Σύμφωνα με την τροπολογία, λόγω συνέχισης της πανδημίας και με στόχο «την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας» προστίθενται τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στις κατηγορίες αγαθών ή υπηρεσιών υγείας επί των οποίων ισχύει (μέχρι 28/2/2021) απαγόρευση συνομολόγησης ή λήψης περιουσιακών ωφελημάτων, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο του αντίστοιχου περιθωρίου προ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Ανάπτυξης, ώστε να καθορίζει με απόφασή του ανώτατη τιμή πώλησης των εν λόγω υπηρεσιών και αγαθών προς τους καταναλωτές.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ PCR ορίζονται τα 40 ευρώ και για το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, τα γνωστά rapid tests ορίζονται τα 10 ευρώ.

Πάντως επίσημα το πλαφόν θα οριστεί με υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2466)
Tags:
τροπολογία, rapid test, PCR τεστ, τεστ, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK