01:42 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η δικογραφία διαβιβάζεται αμελλητί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, ενώ θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών.

Στη Βουλή διαβιβάζεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η δικογραφία για την υπόθεση Folli Follie, στο τμήμα της που αφορά αναφορές στους δύο πρώην υπουργούς, Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση

Επιπλέον, η δικογραφία αφορά και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας για να προχωρήσει η Εισαγγελία σε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως τυχόν συμμετέχοντος σε πράξεις πρώην υπουργών και φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το law&order, στο διαβιβαστικό ο εισαγγελέας αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της αρμόδιας ανακρίτριας κατ' άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα. 

Η έρευνα της τακτικής Δικαιοσύνης συνεχίζεται για τον πρώην Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, για τον οποίο δεν συντρέχουν λόγοι βουλευτικής ασυλίας στο πρόσωπό του.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Πληροφορίες αναφέρουν ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία που αφορούσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ήδη για αυτό το θέμα διατάχθηκε νέα έρευνα.

Tags:
Βουλή, Αλέξης Χαρίτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Folli Follie
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK