23:51 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2483)
0 01
Βρείτε μας

Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, για τον κορονοϊό θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Εθνικό στοίχημα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ο κ. Ταραντίλης ανέφερε ότι σε αυτήν τη συζήτηση το κάθε κόμμα θα μπορέσει να καταθέσει τις προτάσεις του ανοιχτά και όχι πίσω από κλειστές πόρτες.

Σχετικά με τη συνταγογράφηση των τεστ κορονοϊού που αποτελεί πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να στηρίξει ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την πλατφόρμα για δωρεάν τεστ, testing.gov.g,r που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε 386 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα. Θα ήταν όντως εξαιρετικά χρήσιμο ώστε πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν δωρεάν τεστ».

Υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα ότι τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων και δεν επιτρέπεται να κινούνται μονομερώς, όπως ζητάει ο ίδιος. 

«Προτείνει μήπως να παραβιάσουμε την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία; Αυτό είναι ξεκάθαρα εις βάρος της χώρας» σημειώνει.

Αναφορικά με την πρόταση του κ. Τσίπρα για την αγορά της πατέντας εμβολίων από την Ε.Ε., ο κ. Ταραντίλης απάντησε υπενθυμίζοντας τη θέση του πρωθυπουργού από τις 6 Απριλίου με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» από κοινού με τον Ηλία Μόσιαλο, για την ευρωπαϊκή αγορά της πατέντας του εμβολίου ώστε να αποτελέσει δημόσιο αγαθό και να καταστεί δυνατή η οργάνωση της παραγωγής σε πολλές τοποθεσίες.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2483)
Tags:
Βουλή, COVID-19, κορονοϊός, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK