05:18 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Κανονικά πρόκειται να προχωρήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία σχετικά με τον νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, το οποίο είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ έως τη Δευτέρα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αιγιαλίτιδα ζώνη αναμένεται στις 19 Ιανουαρίου και θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία, ενώ την Πέμπτη στις 14 Ιανουαρίου αναμένεται να ψηφιστεί η σύμβαση για τα γαλλικά μαχητικά, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Η σύμβαση θα κατατεθεί έως τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, η συζήτηση και των δύο θα αρχίσει άμεσα. Η σύμβαση με τη Γαλλία για τα Rafale θα συζητηθεί Τρίτη και Τετάρτη, ώστε να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη, ενώ από την Τρίτη θα ξεκινήσει και η επεξεργασία εκείνου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεσή του να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια ώστε, όπως υπογράμμισε, να καταγραφεί η πασιφανής απόλυτη πλειοψηφία.

Κανονικά πρόκειται να προχωρήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία επί του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ, που είχε καταθέσει στη Βουλή ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και θα ολοκληρωθεί από τον διάδοχό του Μάκη Βορίδη με την ψήφισή του την προσεχή Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου.

Tags:
Rafale, Ιόνιο, αιγιαλίτιδα ζώνη, επέκταση, Νομοσχέδιο, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK