13:19 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής καταλαμβάνει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, καθώς αποδείχθηκε πως ήταν αυτός ο νικητής στις εκλογές του 2019.

Δεκαοχτώ μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιστρέφει στην Ελληνική Βουλή, με απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο κ. Κουρουμπλής παίρνει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου στον Δυτικό Τομέα Αθηνών καθώς, όπως αποδείχθηκε, είχαν καταμετρηθεί περί τις 200 ψήφους λιγότερες στον πρώτο.

Το χρονικό της δικαστικής «μάχης»

Η διαφορά στις ψήφους μεταξύ των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019  ήταν ισχνή με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να κερδίζει με 13.912 σταυρούς έναντι 13.906 του Παναγιώτη Κουρουμπλή την έδρα.

Η ελάχιστη αυτή διαφορά οδήγησε τον κ. Κουρουμπλή να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων, η οποία, όμως, κατέληξε στο ίδιο αποτέλεσμα: νίκη του συνυποψηφίου του. 

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η έδρα πήγε αρχικά στον πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αποτελέσμε μέλος της Βουλής όλο αυτό το διάστημα. 

Ωστόσο, ο έτερος υποψήφιος προσέφυγε στο εκλογοδικείο, που τον δικαίωσε τον Δεκέμβριο του 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν περισσότερες από 200 ψήφοι υπέρ του πρώην υπουργού Υγείας, που δεν είχαν προσμετρηθεί.

Ο κ. Κουρουμπλής ορκίστηκε χθες, Τετάρτη, και θα καταλαμβάνει πλέον τη βουλευτική έδρα, ενώ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δικαιούται να λάβει μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης που δεν του είχε καταβληθεί όλο αυτό το διάστημα.

Tags:
Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βουλή, Παναγιώτης Κουρουμπλής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK