09:14 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο όπως είχε καταψηφίσει και τις στρατιωτικές δαπάνες του Προϋπολογισμού του 2021, διότι είναι κομμένες και ραμμένες στο πατρόν των ΝΑΤΟϊκών αναγκών» τόνισε ο Νίκος Παπαναστάσης.

Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων, καταγράφεται ευρεία συναίνεση στην επί της αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου που φορά συμβάσεις για την απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale από τη Γαλλία.

Το κυβερνητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα τοποθετηθεί υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα ταχθεί θετικά υπέρ της αρχής, παρά τις πολλές επιφυλάξεις που διατηρεί.

Από την πλευρά του, το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει «υπέρ της προμήθειας των αεροσκαφών», μαζί με την Ελληνική Λύση, όμως ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον εισηγητή της πλειοψηφίας Μακάριο Λαζαρίδη, η αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale είναι για την Άμυνα της χώρας «ό,τι είναι το εμβόλιο για την πανδημία», ενώ θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και απειλές με ένα στρατηγικά κατάλληλο όπλο «κομμένο και ραμμένο« στις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας.

Πάντως, χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του ειδικού αγορητή του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση που τόνισε πως η αγορά των Rafale εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ και τις πολυεθνικές εξοπλιστικές εταιρείες.

«Από το κυνήγι των εξοπλισμών θησαυρίζουν οι πολυεθνικές και ωφελούν τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ που γιγαντώνεται στη νοτιοανατολική του πτέρυγα με σκοπό την περικύκλωση της Ρωσίας και την αναχαίτιση της Κίνας» σημείωσε και πρόσθεσε πως η Βορειοαντλαντική Συμμαχία σιγοντάρει την τουρκική επιθετικότητα, ενώ κράτη όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν συμφωνίες για εξοπλιστικά προγράμματα με την Άγκυρα για υποβρύχια και αεροπλανοφόρο.
Tags:
Τουρκία, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά, μαχητικό, Γαλλία, Rafale
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK