00:01 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 82
Βρείτε μας

Αποκαλυπτικός για την νύχτα της κρίσης στα Ίμια και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο όπως επίσης και για τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι ΗΠΑ, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης.

Καταιγιστικός ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία.

Αρχικά, ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε μύθο το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλεια της χώρας μας, καθώς όπως τόνισε: «Είναι η σιδερένια φτέρνα όσων κατέχουν τον πλούτο, υπερασπίζεται πολιτικά το καπιταλιστικό σύστημα».

Στο ίδιο καταγγελτικό ύφος συνέχισε λέγοντας πως «ο χάρτης είναι γεμάτος από αίμα, όλη η ανθρωπότητα», ενώ το ΝΑΤΟ έχει κάνει πάνω από 120 επεμβάσεις στην ιστορία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία είναι εκείνη που απειλεί την ασφάλεια της Ελλάδας, η οποία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, ενώ αναρωτήθηκε «τι είδους συμμαχία είναι αυτή;» κάνοντας λόγο για «υποκρισία και αντίφαση».

«Γιατί το ΝΑΤΟ δεν παίρνει σαφή θέση απέναντι στις παράνομες με το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο απέναντι στην Τουρκία; Ο Στόλτενμπεργκ και όλοι οι άλλοι οι μακελάρηδες των λαών γιατί δεν λένε πως η Τουρκία έχει παράνομες διεκδικήσεις, ενώ οι πιλότοι μας ζούνε πάνω στον τρόμο όλη την ώρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Παφίλης αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, επισημαίνοντας πως «είχαμε υπεροπλία. Εμείς είχαμε Phantom στα αεροδρόμια της Κρήτης έτοιμα να απογειωθούν, δεν θα γινόταν απόβαση και η Τουρκία είχε Τ-30 που ήταν αρχαία. Τι έγινε; Δεν το άφησαν οι Αμερικάνοι».

Αντίστοιχο ήταν και το σκηνικό τη νύχτα της κρίσης στα Ίμια, με τον κ. Παφίλη να καταδεικνύει ως υπεύθυνους τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

«Στα Ίμια το ελληνικό ναυτικό είχε υπεροπλία, μπορούσε να αποτρέψει οτιδήποτε. Ο Νίκος Παπαναστάσης ήταν στον θάλαμο επιχειρήσεων και παρακολουθούσε. Τι έγινε; Οι Αμερικάνοι είπαν "στοπ". Και μετά ο Σημίτης βγήκε και είπε ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία ποτέ δεν πήρε θέση για το ζήτημα των Ιμίων» σημείωσε με νόημα.

«Δεν παζαρεύουμε ούτε την εθνική ανεξαρτησία, ούτε πίσω ούτε μπροστά, δεν δεχόμαστε οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να χύσουμε το αίμα τους για ΝΑΤΟϊκά σχέδια» κατέληξε ο κ. Παφίλης.

Tags:
τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Κύπρος, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΚΚΕ, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, κρίση, Ίμια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK