16:33 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 04
Βρείτε μας

Δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις με μια πανδημία που τους αιφνιδιάζει όλους τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέκτασης του lockdown.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη δευτερολογία του στη Βουλή ότι η κυβέρνηση επαναξιολογεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τα δεδομένα με την πανδημία στη χώρα μας. Όπως είπε «δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις με μια πανδημία που τους αιφνιδιάζει όλους».

«Εσείς λέτε ότι μια αλλαγή στρατηγικής συνιστά αποτυχία της κυβέρνησης. Σε όλα τα κράτη αυτό γίνεται όταν αλλάζουν τα δεδομένα. Τόσο εμποτισμένος είστε από την ανάγκη να ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση που δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει και να αναθεωρήσετε ότι αυτή δεν είναι "πανδημία Μητσοτάκη" αλλά πανδημία COVID, που χτυπάει όλο τον κόσμο» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η χώρα μας σε ορισμένους τομείς τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες και αυτό «είναι καλό για την Ελλάδα». Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι βρισκόμαστε μαζί με τη Δανία και τη Φινλανδία σε δείκτη θετικότητας κάτω του 4% και αυτό «μας επιτρέπει να δώσουμε τα στοιχεία στους ειδικούς για να πάρουμε αποφάσεις».

Επιπλέον, επεσήμανε ότι σε αυτήν τη δοκιμασία είμαστε όλοι μαζί, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση αυτή διπλασίασε τις κλίνες στις ΜΕΘ.

«Γιατί εσείς παραδώσατε 557 κλίνες που νοιάζεστε τόσο πολύ για το ΕΣΥ; Και θα πάνε στα 1.500 με την κυβέρνησή μας και θα ενισχυθεί το προσωπικό. Πιστεύετε ότι υπάρχουν σήμερα γιατροί που δεν τους έχουμε προσλάβει; Πείτε μου πού είναι αυτοί οι αναισθησιολόγοι που δεν τους προσλαμβάνουμε;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Σχετικά με την διεξαγωγή τεστ και τον εμβολιασμό, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για εμβολιασμό όλων των πολιτών και τον κάλεσε να δηλώσει ανοιχτά αν θεωρεί τα rapid test αναξιόπιστα.

Στο πλαίσιο αυτό, ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα είναι στο μέσο όρο της ΕΕ στα τεστ», ενώ για την πορεία του εμβολιασμού είπε πως «πάμε όσο γρήγορα μας επιτρέπουν οι δόσεις που παραλαμβάνουμε».

«Τα εμβόλια που παραλαμβάνουμε είναι διδοσικά (δυο δόσεις). Οπότε δεν μπορούμε να ξοδέψουμε όλα τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα. [...] Σήμερα η Pfizer ενημέρωσε την ΕΕ ότι δυστυχώς θα λάβουμε λιγότερα εμβόλια από αυτά που έχουμε προγραμματίσει. Εάν είχαμε προγραμματίσει περισσότερα εμβόλια, υπήρχε ο κίνδυνος να μην κάνουν τον δεύτερο εμβολιασμό όλοι όσοι κάνανε την πρώτη δόση» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Tags:
κορονοϊός, lockdown, Βουλή, ΝΔ, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK