06:10 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 42
Βρείτε μας

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε από το βήμα της Βουλής ότι η ελληνική κοινωνία δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση καθώς δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις που είχε ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία.

Για φιάσκο έκανε λόγο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής σχετικά με την προετοιμασία για τους εμβολιασμούς. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία έχει πάψει να εμπιστεύεται την κυβέρνηση γιατί δεν κατάφερε να ικανοποιήσει καμία από τις υποχρεώσεις που είχε για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η κυβέρνηση είχε τέσσερις υποχρεώσεις:

  • Την αξιόπιστη διαχείριση της πληροφόρησης για την πανδημία.
  • Την ενίσχυση του ΕΣΥ.
  • Την οικοδόμηση δικτύου κέντρων εμβολιασμών.
  • Την παροχή ικανού αριθμού εμβολίων.

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι αρχικά όλοι πιστεύαμε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τους επιστήμονες, ωστόσο κάποια στιγμή αρχίσαμε να ζητάμε τα πρακτικά για να γνωρίζουμε όλοι ποια είναι η σχέση όσων λένε οι επιστήμονες και όσων πράττει η κυβέρνηση. Όπως είπε, οι επιστήμονες εργαλειοποιούνται από την κυβέρνηση ενώ στο μεταξύ δημιουργείται ένα ψηφιακό παρακράτος που παραπληροφορεί.

Επιπλέον, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην αύξηση των προστίμων για όσους παραβιάζουν τα μέτρα στα 500 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «αισχρή τιμωρητικότητα». 

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, σημείωσε ότι στον κρατικό προϋπολογισμό δεν υπάρχει κανένα κονδύλι εγγεγραμμένο για τους εμβολιασμούς. Πρόσθεσε στο πλαίσιο αυτό ότι πρόκειται για «ένα ξεκάθαρο φιάσκο, το οποίο περίμενα να παραδεχθείτε».

Μάλιστα, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές του κυβερνητικού φιάσκου με τον εμβολιασμό είναι σημαντικό σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη. 

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ύφεση θα είναι πιο κοντά στο 15%, ενώ η κυβέρνηση αρχικά προέβλεπε 3% που αναθεώρησε στη συνέχεια στο 10%.

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, κορονοϊός, ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK