23:15 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «αμήχανη στρατηγική» μπροστά στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Την ανησυχία του για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις προκλήσεις της Τουρκίας εξέφρασε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων προς δυσμάς αποτελεί στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλωσορίζω την επέκταση χωρικών υδάτων προς δυσμάς. Καλωσορίζουμε το κόμμα σας σε μια ακόμα στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ότι οι ίδιοι που πολέμησαν την επέκταση των χωρικών υδάτων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα δεν έχουν πρόβλημα να «χειροκροτούν αλλήλους».

«Οι σαρκασμοί και οι καταγγελίες για επέκταση χωρικών υδάτων κάποτε τώρα προκαλεί θερμά χειροκροτήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, ισχυρίστηκε ότι η αναξιοπιστία της κυβέρνησης «έχει γίνει δεύτερη φύση», καθώς σε όλα σχεδόν τα θέματα «άλλα λέγατε ως αντιπολίτευση και άλλα λέτε ως κυβέρνηση».

Για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, αναφέρθηκε σε δηλώσεις μελών της ΝΔ για την επέκταση των χωρικών υδάτων προς δυσμάς, μεταξύ αυτών, της Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση συζητούσε την επέκταση, η κα Μπακογιάννη ισχυριζόταν πως πρόκειται για «επιλογή κινείται αντίθετα με την πάγια άποψη της εξωτερικής πολιτικής και δίνει επιχειρήματα στην Τουρκία».

«Αυτά δικαιολογούνται με τους σημερινούς διθυράμβους και τα χειροκροτήματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Διερευνητικές με Τουρκία: Eίμαστε κάθετοι σε συζήτηση γκρίζων ζωνών και αποστρατικοποίησης

Σχετικά με την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία στις 25 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ασάφεια καθώς δεν γνωρίζουμε ακριβώς με ποια ατζέντα και στόχους βαίνουμε προς το τραπέζι του διαλόγου.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την επανεκκίνηση των συνομιλιών που θα αφορούν μονάχα «υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ με την προοπτική να δημιουργηθεί μια έντιμη συμφωνία είτε διμερώς είτε στη Χάγη».

Παρά ταύτα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η θέση της Ελλάδας θα πρέπει να είναι κάθετη απέναντι σε «οποιαδήποτε συζήτηση για γκρίζες ζώνες, αποστρατικοποίηση και πιέσεις τρίτων για ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία».

Tags:
Ιόνιο, χωρικά ύδατα, αιγιαλίτιδα ζώνη, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK