08:43 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Τα «πυρά» του εναντίον της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που χαρακτηρίζει ως «πανεπιστημιακό παρακράτος» έστρεψε από τη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Την κατάργηση της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ΔΑΠ-ΝΔΦκ ζήτησε εκ νέου επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής.

«Αν όντως ενδιαφερόσασταν για την ανομία και τη διαπλοκή, σας το έχω ξαναπεί, θα σας το πω τρίτη φορά: θα καταργούσατε την αριστεία της κομματικής αναρρίχησης. Θα καταργούσατε τη ΔΑΠ, η οποία καθημερινά συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές, με τους οποίους μάλιστα δημιουργούν κυκλώματα διασπάθισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία αμείβουν τον κομματικό σας στρατό. Στήνουν τραπεζάκια έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας με γκέτο μπλάστερς που παίζουν σκυλάδικα στη διαπασών όταν στη διπλανή αίθουσα πασχίζει να κάνει μάθημα καθηγήτρια ή καθηγητής που δεν τους έκανε τα χατίρια, δεν πέρασε τους δικούς τους, δεν έκανε τα στραβά μάτια κατά τη διάρκεια επιτήρησης στις εξετάσεις» υπογράμμισε με έμφαση ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη συνέχεια τόνισε πως επί το πλείστον αυτές είναι τακτικές που ακολουθεί η ΔΑΠ ενώ ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα μισητός από τη ΠΑΣΠ.

«Η κυβέρνησή σας τροφοδοτεί τη ραχοκοκαλιά του πανεπιστημιακού παρακράτους, τη ΔΑΠ και αντί να την καταργήσετε, κυρία Κεραμέως, προσθέτετε το αστυνομικό παρακράτος του κ. Χρυσοχοΐδη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

ΔΑΠ: Κατανοούμε το μίσος του κ. Βαρουφάκη

Από την πλευρά της, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ τονίζει πως κατανοεί το «μίσος» του κ. Βαρουφάκη, καθώς «όσο αναβαθμίζεται το επίπεδο των σπουδών σύμφωνα με τις προτάσεις μας τόσο μειώνονται οι πολίτες που κινδυνεύουν να εξαπατηθούν από τη δημιουργική του ασάφεια».

«Δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν) – εξάλλου, η κριτική που μπορεί να ασκηθεί προς το πρόσωπό του έχει εκφύγει εδώ και χρόνια από το πεδίο των πολιτικών και οικονομικών επιστημών. Ο μόνος λόγος που το κάνουμε είναι διότι το θράσος που τον χαρακτηρίζει ερμηνεύει την αδιαφορία μας ως αδυναμία» σημειώνει ακόμη η φοιτητική παράταξη της ΝΔ.
Tags:
πανεπιστήμια, Πανεπιστήμιο, ΑΕΙ, ΝΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK